Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Protestna šetnja zbog nezadovoljstva radom Tužilaštva KS

Protestna šetnja zbog nezadovoljstva radom Tužilaštva KS

Ono na što Ekran u posljednje vrijeme upozorava, sada je počelo dobijati i svoje javne potvrde. Građani su nezadovoljni radom Tužilaštva KS i to svoje nezadovoljstvo iskazaće protestnom šetnjom u petak 8.4.2016.

Porodica tragično stradalog Dženana Memića, nakon što su se uvjerili u neke navodne nelogičnosti i aljkavosti u istrazi oko stradanja njihovog sina, organizuje protestnu šetnju koja je trasirana na relaciji od Vrbanje do Tužilaštva KS. Ne znamo šta će na ovo reći Dalida Burzić, tužiteljica koja je poznata po davanju intervjua i brutalnom nastupanju prema onima koji ne odgovaraju vladajućoj političkoj nomenklaturi u Sarajevu, ali ovakav, rekli bismo očajnički potez porodice Memić, samo potvrđuje naša pisanja.

Tužilaštvo KS je do sada pokazalo ekstremnu neefikasnost u rješavanju “nekih“ krivičnih djela i ekstremnu brutalnost u vođenju postupaka “nekih“ krivičnih djela. Pritom je tužiteljica Burzić ispoljila do sada neviđenu spremnost da priča za medije na kojima može “naručiti“ pitanja, odnosno u čiju servilnost može biti sigurna i ekstremnu nespremnost da prihvati medije koji kritikuju njen rad, odnosno rad Tužilaštva KS. Zato na njenim čuvenim press konferencijama ne prisustvuju naši novinari, odnosno pozive za iste ne dobija portal Ekran, ali i još neki drugi portali koji nisu skloni “političkom radu“ Tužilaštva.

Portestna šetnja za Dženana Memića, a protiv nerada i nestručnosti Tužilaštva KS pokazuje da građani nisu zadovoljni radom ove institucije. A kako bi i mogli biti zadovoljni kada su nasilje i kriminal postali način života u Sarajevu. Svojim nečinjenjem, odnosno nedovoljnim činjenjem, Tužilaštvo i policija su u mnogome tome doprinijeli. Političke predmete, poput onih u kojia su hapšeni direktori osnovnih škola i u kojima nisu hapšeni neki drugi “direktori“ za utvrđene višemilionske pronevjere, ovoga puta nećemo spominjati. Ako niradi čega drugog, a ono radi toga jer još uvjek “rade“ na predmetu Farmaceutski fakultet. Naravno, na nekim drugim predmetima, poput nezakonitosti u radu Rektorata UNSA, nije poznato da rade. Zato se pridružimo šetnji za Dženana Memića, radi Dženana, ali i drugih građana koji su svakodnevno ugroženi nasiljem u Sarajevu koje Tužilaštvo pokušava smanjiti statističkim pokazateljima, umjesto svojim radom.

 

About Ekran

Check Also

600_1478099414mirvad_kuric

Glumac u ulozi ministra se oglasio

Mirvad Kurić, Radončićev kućni glumac se oglasio u povodu smjene Marijele Margete-Hašimbegović. Bolje bi bilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money