Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ko još vjeruje Dalidi Burzić?

Ko još vjeruje Dalidi Burzić?

Nakon posljednjih mirnih protesta zbog nerada Tužilaštva KS, koji su organizirani kao mirna šetnja za Dženana Memića, glavna tužiteljica KS Dalida Burzić je vidno uznemirena, pozivajući javno Dženanovog oca da je posjeti. Za koga Burzićka izvodi svoje medijske predstave, nije nam jasno. Isto tako nam nije jasno što će joj te predstave, kad se iz dana u dan sve bolje vidi da je ona politička tužiteljica, postavljena sa ciljem obračuna sa političkim protivnicima SDA i odmetnutim istaknutim članovima i direktorima.

Nakon što su i građani izlaskom na proteste počeli potvrđivati pisanje Ekrana, Burzićka umjesto da napokon počne da radi (ako to uopće smije), obratila se medijima. Ona je i do sada pokazala da jedino što zna jeste držanje govorancija na “odabranim” medijima, koji nipošto ne postavljaju pitanja koja tužiteljica ne želi. Zato naši novinari, uprkos silnoj želji, nisu imali priliku učestvovati na čuvenim novinarskim konferencijama Dalide Burzić i postaviti pitanja koja zanimaju građane. Jer, Ekran je na “crnoj listi” Burzićke. Toliko crnoj da se tužiteljica, umjesto bavljenja suzbijanjem kriminala i procesuiranjem kriminalaca, bavila našim portalom i ispitivala ko su naši novinari, odnosno ko stoji iza jedinog medija koji se ne boji kritički pisati protiv njene “tužilačke visosti”.

Sve u svemu, došli smo do žalosnog stanja u kojem građani moraju protestvovati protiv onih koji dobijaju debele i masne plate da bi štitili zakonitost i mir, a ništa ne rade na tome. Da je Tužilaštvo KS konstantno pod političkom kontrolom, pokazuje i nerad Burzićkine prethodnice Nives Kanevčev, koja je za haos koji je ostavila iza sebe još i unaprijeđena. Za brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima SDA i nerad na suzbijanju kriminala, očekujemo da Dalida Burzić dobije šestoaprilsku nagradu. Izuzev ako to nije premalo za ovo što provodi glavna tužiteljica Sarajeva?

 

About Ekran

Check Also

sudjenje_memic_muriz_rsa17

Ljubo i Bekrija Seferović slobodni – Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu stradanja Dženana Memića : Ljubo i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money