Home / VIJESTI / REGION / Pala Vlada Hrvatske

Pala Vlada Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske i definitivno je pala. Sve analize pokazuju da je pad Vlade bio očekivan, jer su učinci bili daleko ispod onoga što se moralo uraditi. Hrvatska će tako ponovo biti na izborima. Kako sada stvari stoje, najveće šanse na ponovljenim izborma ima SDP, koji je svojim opozicionim djelovanjem faktički i srušio garnituru koja je izgubila mandat.

U BiH sto puta gora vlada nema problema sa vladavinom. Isto tako SDP BiH ne samo da ništa posebno ne čini da bi doveo u pitanje vladavinu nacionalističkih stranaka, nego se uopće ni ne čuje! Učinci vlada na svim nivoima u BiH su znatno lošiji nego učinci Hrvatske vlade, ali te vlade sa stabilnim skupštinskim većinama nastavljaju sa uništavanjem zemlje.

To što znatno gora garnitura u BiH bez problema opstaje i vlada, samo govori da BiH već odavno nije demokratska zemlja. Kod nas rezultati ne znače ništa, a opozicija u skupštinama je u stvari samo dekor vladajučih stranaka. Na primjeru Republike Hrvatske bi zaista mogli dosta toga naučiti!

 

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money