Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ko kupuje Bosna Sema institucije?

Ko kupuje Bosna Sema institucije?

BH mediji su ovih dana gromoglasno najavili i objavili da Bosna Sema institucije kupuje izvjesna američka tvrtka pod nazivom US Global Invest LLC. Prema informacijama do kojih je Ekran došao, skoro sve je završeno da škole i Burch univerzitet koji su pod kontrolom Bosna Sema budu uknjižene kao vlasništvo američke tvrtke. Naravno, postavlja se pitanje zašto jedna američka kompanija ima interes za kupovinu škola u Bosni i Hercegovini?

Informacije do kojih smo došli govore o tome da iza US Global Invest LLC stoji Fettullah Gülen, odnosno da se radi o njegovoj firmi u americi koja sada uskače da spasi infrastrukturu koja je ovdje već uspostavljena i koju treba nastaviti držati pod kontrolom.

Tako će, prema našim informacijama, biti zadržana i kompletna para-obavještajna struktura koja je stvorena u i oko Bosna Sema organizacije. Informacije do kojih smo došli, isto tako, govore da će novi rektor Univerziteta Burch biti Damir Marjanović. Marjanović je, inače, poznat kao ministar koji je uveo kao ravnopravan drugi strani jezik turski jezik, koji se danas predaje u svim školama Kantona Sarajevo i koji je upravo zahvaljujući podršci Bosna Sema organizacije potisnuo izučavanje njemačkog jezika kao predmeta u osnovnom obrazovanju. Za Damira Marjanovića se vezuje i nelegalno uspostavljanje Rektorata UNSA, odnosno omogućavanje Muharemu Avdispahiću da zaposjedne čelnu poziciju ove institucije, donošenje neprovodivog Zakona o visokom obrazovanju, minimaliziranje istraživačkog rada i ne pružanje pomoći internacionalizaciji obrazovanja u Sarajevu, podržavanje poluilegalnih studentskih organizacija i druge aktivnosti koje su u konačnom dovele do haosa u obrazovanju.

Tako će institucije, a prije svega škole Bosna Sema organizacije, prema našim informacijama, i dalje ostati pod kontrolom onih koji su njima i do sada upravljali. Time će se steči uslovi za povlačenje Bosna Sema organizacije i nastavljanje ostvarivanja ciljeva koje su do sada ostvarivali, ali na jedan drugi i prikriveniji način. Na žalost, Vlada KS ništa ne ćini da se skine veo misterije sa rada ovih škola i univerziteta i da se konačno pokaže šta je zaista cilj njihovog osnivanja. Ukoliko se ima u vidu i ozbiljan broj univerzitetskih profesora i javnih djelatnika koji su u službi Bosna Sema, mora se postaviti pitanje u čijoj službi je Vlada KS?

 

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money