Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Jednomjesečni pritvor za Radeljaša

Jednomjesečni pritvor za Radeljaša

Zbog opasnosti uticanja na svjedoke, Esedu Radeljašu je određen jednomjesečni pritvor. Ovim je hapšenje nakadašnjeg zastupnika u Skupštini KS dobilo notu ozbiljnosti. Brojni mediji već godinama ukazuju na kriminogeno ponašanje Eseda Radeljaša, koji je jedno vrijeme bio i glavni partner SDA u rušenju SDP-ove vlade u Sarajevu. Danas se pokazuje ko je Radeljaš i ko ga je sve podržavao.

Višemilionske nekretnine, ogromne količine novca, skupi automobili, sumnjive diplome … sve to je karakteriziralo stil i način rada Eseda Radeljaša. Da li je sve ono što je javnost znala bilo stečeno na kriminalan način, trebalo bi da pokaže istraga. U svakom slučaju, nadamo se da sve neće biti završeno po principu “tresla se gora, rodio se … funkcioner“.

Ukoliko posljednja hapšenja u Sarajevu i otvaranje procesa nisu inicirani nekim “vanjskim faktorom“, kako se već priča u kuloarima, onda je opravdano nadati se da će i druge sumnjive radnje doći na red za preispitivanje. Brojni su predmeti za koje se javnost pita zašto nisu u programu aktivnosti Tužilaštva KS. Sjetimo se samo Farmaceutskog fakulteta, Rektorata UNSA, budžetskih isplata nepostojećim udruženjima, aljkavosti u istrazi tragičnog stradanja Dženana Memića, višemilionskih gubitaka KCUS … Brojni su slučajevi koji su do danas ostali nerazjašnjeni. Posljednje aktivnosti Tužilaštva KS i Federalne policije, ukoliko nisu tek predstava za nezadovoljne građane, mogle bi biti početak ozbiljnog rada ove institucije koja već godinama u javnosti ne ostavlja utisak “radne sredine“.

 

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money