Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Strava u Tesliću

Strava u Tesliću

Osamnaestogodišnji Bogdan Rakić, učenik iz Teslića, zvjerski je pretučen i ostavljen da umre na ulici. Prema navodima njegove majke koji su objavljeni u medijima, počinioci ovog zločina su poznati, ali se sve nastoji zataškati. Kako je moguće da se sve ovo dešava u Bosni i Hercegovini?

Moguće je jer ovom zemljom upravljaju kriminalizirane političke skupine, koje su okupljene oko nacionalističkih ideologija. Bogdan Rakić je žrtva jedne takve skupine, odnosno onih koji su nikli iz ove i ovakve vlasti koja vlada zemljom. Očigledno je da policija ne želi da se posveti ovom slučaju, jer su zločinci još uvijek na slobodi.

Teslić je samo jedna od destinacija na kojoj se dešavaju ovakva zvjerstva. Bosna i Hercegovina je na žalost postala eldorado za manijake raznih vrsta, a policija i nadležni organi svojom pasivnošću samo doprinose daljem eskaliranju kriminala i nasilja. Ekran je navodio brojne primjere iz Sarajeva, koje prednjači u Evropi po nasilju i kriminalu, ali slučaj u Tesliću pokazuje da sarajevski kriminalci dobijaju konkurenciju u kriminalnim grupama koje “operišu“ po manjim gradovima naše zemlje. Bez promjene vlasti, koja će promijeniti sve u državnom aparatu koji trenutno ne štiti građane, neće biti promjene sadašnjeg, nesnošljivog stanja. Na žalost, građani, očigledno, još uvijek nisu svjesni toga.

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money