Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Naša stranka: Lažni ljevičari u službi SDA

Naša stranka: Lažni ljevičari u službi SDA

Izbor predsjedavajuće Općinskog vijća u Zenici samo je dokazao i potvrdio pisanje Ekrana o Našoj stranci. Praveći dogovor sa SDA, Naša stranka je u Zenici ponovo demonstrirala svoj način političkog rada. Za javnost, oni se brinu o kontejnerima, psima lutalicama, nebrizi za zagađenje, a u stvarnosti čine sve što im se kaže iz SDA.
Podsjetimo se da je upravo zahvaljujući NS donesen Zakon o radu, koji sada takav kakav je ne samo da ne odgovara radnicima, nego ne odgovara ni poslodavcima. Međutim, NS je ispunila svoju obavezu – glasala je po nalogu SDA i spasila Vladu FBiH. Prema podacima do kojih smo uspjeli doći, u protekle dvije godine NS je glasala za skoro 90% prijedloga koji su dolazili iz SDA. Svoje primjedbe su stavljali samo na pitanja koja su manje važnosti, a o krupnim odlukama, donošenjima zakona i zakonskih propisa, budžetima, raspodjelama sredstava i sl. glasali su prema prijedlozima SDA i SBB.
NIje li došlo vrijeme da svima postane jasno da iza NS stoji SDA i da su motivi njihovih političara određeni isključivo ličnim interesima. Postavlja se pitanje kako neko, kao Sabina Čudić, perjanica NS, može biti “ljevičarka“, a istovremeno raditi u firmi tvrdog desničara Ejupa Ganića? Takvo “ljevičarenje“, nije zapamćeno u istoriji političkih stranaka i pokreta, izuzev u slučajevima kupovine ljevice. Kako NS može biti opozicija SDA, kada njihovi političari hljeb jedu u firmama desničara iz SDA?
Zato će, sasvim sigurno, i u budućnosti glavna pitanja NS biti vezana za komunalije (ali bez zahtjeva za uspostavljanjem odgovornosti za katastrofalno stanje u ovoj oblasti u Sarajevu), napuštene pse i slične probleme iza kojih se sakriva ova stranka. Dovoljno je obratiti pažnju za koga oni redovno glasaju i sve će biti jasno.

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money