Home / VIJESTI / REGION / Upozorenje roditeljima na igricu “Plavi kit”

Upozorenje roditeljima na igricu “Plavi kit”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, povodom video igre „Plavi kit“ koja kruži Internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se djeca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo, apeluje na sve građane da ukoliko se sretnu sa takvom igricom da to odmah prijave policiji.

Iako MUP nije zabilježio nijedan slučaj koji ima veze sa video igrom „Plavi kit“, koja potiče iz Rusije, poziva sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa djecom i prate njihove aktivnosti na internetu, kako bi ih zaštitili od ovog oblika ugrožavanja sigurnosti.

Igrica „Plavi kit“ prije svega je usjmerena na mlađu populaciju.

U periodu od 50 dana igranja pred djecu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

 

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money