Home / VIJESTI / SVIJET / U Londonu petogodišnja djevojčica novčano kažnjena jer je prodavala limunadu

U Londonu petogodišnja djevojčica novčano kažnjena jer je prodavala limunadu

Petogodišnja djevojčica kažnjena je sa 150 funti (oko190 dolara), jer je prodavala limunadu po cijeni od 50 penija po čaši posjetiocima muzičkog festivala.

Otac djevojčice Andre Spicer rekao je kako je njegova kćerka postavila štand u blizini njihove kuće u naselju u istočnom Londonu dok su hiljade fanova prolazili tuda idući na muzički festival.

“Htjela je razveseliti ljude i bila je ponosna na sebe”, rekao je Andre i dodao kako su im ubrzo prišli policajci koji su im objasnili da nemaju dozvolu za prodavanje i kaznili ih kaznom od 150 funti (oko 195 dolara). Djevojčica je počela plakati i govoriti: “Tata, tata, uradila sam lošu stvar”.

Andre nije očekivao ovakav postupak policajaca, mislio je da će im jednostavno reći da spakuju štand i odu kući.

Glasnogovornik Gradskog vijeća se izvinio djevojčici i njenom ocu i oslobodio ih plaćanja bilo kakve kazne.

“Veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Od naših policajaca očekujemo da koriste zdrav razum i da imaju osjećaja prema specifičnim situacijama, te da svoja ovlaštenja koriste savjesno. To se očito nije dogodilo. Nikakva kazna se neće naplatiti i već smo kontaktirali gospodina Spicera i izvinili se njemu i njegovoj kćerki”, rekli su iz Gradskog vijeća.

 

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money