Home / VIJESTI / Konzumacija čokolade tri puta sedmično smanjuje rizik od srčanog udara

Konzumacija čokolade tri puta sedmično smanjuje rizik od srčanog udara

Stručnjaci tvrde da konzumiranje od dvije do šest malih porcija ovog slatkiša sedmično smanjuje šansu od neregularnog rada srca za 20 posto. Istraživali su poveznicu između konzumiranja čokolade i neregularnog rada srca, problema s kojim se suočava 33,5 miliona ljudi širom svijeta.

Savjetuju da se konzumiraju proizvodi s visokim postotkom kakaa koji su vrlo zdravi za protok krvi.

U istraživanju su učestvovale 55.502 osobe u dobi između 50 i 64 godine iz Danske, gdje je utvrđeno 3.346 slučajeva fibrilacije atrija. Osobe koje su jele 28,35 grama čokolade sedmično za 17 posto su smanjile rizik od fibrilacije atrija, za razliku od grupe koja je jela manju porciju jednom sedmično.

Mnogo veće količine konzumacije čokolade nisu davale bolje rezultate.

About Ekran

Check Also

fb

Kompanija Facebook i ove godine proglašena najboljim mjestom za rad

Istraživanje Glassdoora pokazalo je da su zaposlenici Facebooka najzadovoljniji, a među najboljih sto je čak …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money