Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kazazović kao simbol uništenja obrazovanja

Kazazović kao simbol uništenja obrazovanja

Elvir Kazazović popularni Cvaja nije najodgovorniji za uništavanje obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Najodgovorniji su oni koji su ovog nekompetentnog učitelja ronjenja, skijanja i kampovanja stavili na funkciju ministra. Očito, SDA-u je trebao nekompetentan, a poslušan čovjek na toj funkciji.

Onakav kakav jeste, Cvaja se hvali onim što je uradio govoreći u futuru. Tako Cvaja kaže da je uradio da će direktori škola izgubiti mogućnost zapošljavanja, da će škole postati ekonomičnije, da će … Sve što je Cvaja uradio, tek treba da bude, ako Bog da!

On, naravno, nije sankcionirao kriminal u Dobrinjskoj gimnaziji koji je uz njegovu podršku na početku mandata proveo direktor Enver Ahmetspahić. Isto tako, nikada nije sankcionirao ni prodaju jaja u Petoj gimnaziji, ali je zato davao pare nepostojećem sindikalnom udruženju. Sa Cvajom teško da može biti bilo kakvog napretka!

A ono čega se pametan stidi, Cvaja ponosno ističe. On kaže da je stavio UNSA pod kontrolu i da će zato Univerzitet biti bolje rangiran. Kada Cvaja ne bi bio ono što jeste, znao bi da kada univerzitet staviš pod kontrolu i profesore svedeš na minimum, onda nemaš više univerzitet, nego lošu školu. Cvaja to, očigledno, ne razumije.

Štetu od onoga što Cvaja ne razumije trpit će naredne generacije. Pravi rezultat Cvajine vladavine je UNSA ispod 2000. mjesta i obrazovanje koje dobacuje samo do toga da naša djeca u EU mogu biti jedino medicinske sestre nižeg ranga i bauštelci. Eto, to je rezultat Cvajinog ministrovanja i situacije u kojoj difovci vladaju državom. Ali, građani BiH su baš to tražili na izborima.

 

About Ekran

Check Also

sudjenje_memic_muriz_rsa17

Ljubo i Bekrija Seferović slobodni – Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu stradanja Dženana Memića : Ljubo i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money