Home / VIJESTI / Lijek za koji naučnici vjeruju da je veliki iskorak u borbi protiv bolesti srca

Lijek za koji naučnici vjeruju da je veliki iskorak u borbi protiv bolesti srca

Rezultati njihovog istraživanja pokazali su da ovaj lijek “otapa” mast koja se nakuplja u arterijama i pozdravljen je kao veliki iskorak u borbi protiv bolesti srca.

Naučnici su testiranje vršili na miševima, a samo jedna doza troduskemina u potpunosti je preokrenula arterosklerozu, bolest koja uzrokuje većinu srčanih napada i moždani udar. Arteroskleroza uzrokuje začepljenje arterija masnim tvarima, zbog čega se arterije vremenom sužavaju.

Naučnici vjeruju da ovaj lijek ima učinke vježbanja, da aktivira zaštitne enzime i da sprečava djelovanje enzima koji uzrokuje produženu upalu te da ojačava arterije.

Tvrde da njihovo otkriće može znatno smanjiti smrtnost s obzirom na to da su srčana oboljenja glavni uzrok smrti na globalnom nivou i da od srčanih bolesti godišnje umre 17,7 miliona osoba.

Ističe da ovaj lijek funkcioniše tako što blokira loše, a potiče dobre enzime.

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money