Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konaković ne krije svoju odanost kriminalcima

Konaković ne krije svoju odanost kriminalcima

Nakon što je i javno, u televizijskom nastupu, ponovio i potvrdio svoje veze sa kriminalnim miljeom Sarajeva, čuveni premijer Elmedin Konaković, popularni Dino i sve popularniji Dinokio, samo je potvrdio kriminaliziranost SDA politike. Ne navodeći naziv portala koji je razotkrio njegove veze sa kriminalcima, Konaković se iz sve snage bacio na veličanje onih koji su se spremni fizički obračunavati sa njegovim političkim protivnicima.

U normalnoj zemlji, nakon hvalospjeva kriminalcima, premijer bilo čega bi, prije nego dođe kući, bio smijenjen. Da BiH nije normalna zemlja, dokazuje činjenica da je Konaković premijer i perjanica vladajuće SDA. Šta očekivati od stranke čiji premijer otvoreno hvali kriminalce? Šta očekivati od stranke čiji funkcioneri prijateljuju sa kriminalcima i ponose se time? Odgovor je: kriminal kao svakodnevnu pojavu! I upravo to imamo kao sarajevsku svakodnevnicu!

Konaković je, ne htijući, dao jasan odgovor zašto se Sarajevo gubi u kriminalu. Veze vladajuće oligarhije sa kriminalcima očigledno su podsticaj  za nezakonitosti. Ima li smisla vjerovati nekome iz politike ko kaže da kriminalci nisu ništa nezakonito tražili od njega? Ima li smisla vjerovati Konakoviću kada kaže da nije bio osnivač i direktor Sport centra, ugašene firme koja je ostala Kantonu dužna ogromne novčane iznose? Ima, ako ste naivni i spremni sebe proglasiti budalom.

 

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money