Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Segregacija je način života u BiH

Segregacija je način života u BiH

Najnoviji primjeri segregacije u BiH pokazuju da je naša zemlja danas vjerovatno najnehumanija sredina u Evropi. Slučajevi autobusa za bošnjačku i hrvatsku djecu u Kiseljaku i skandal sa udoktoravanjem Sanje Vlaisavljević na temu “segregacija kao demokratsko pravo”, samo su dobri pokazatelji da je segregacija u BiH postala normalna stvar. Uostalom udoktoravanje skandalozne Vlaisavljevićke, pokazuje da i na obrazovnim institucijama segregacija ima status priznatog načina ponašanja.

Bosna i Hercegovina je nacionalistički pocijepana država, u kojoj podjele imaju veći značaj od života. Mnogo je važnije biti “ispravan” pripadnik svoga naroda, nego dobro živjeti. Doduše jedan dio onih koji propisuju “ispravnost”, poput bizarne doktorantice iz našeg istraživačkog rada, odlično žive od segregacijskih podjela. To i objašnjava njihovo dalje zagovaranje podjela.

Nema sumne da u BiH neće biti boljeg života sve dok postoje autobusi za nacionalno podijeljenu djecu i doktorati koji veličaju nacionalističke koncepte tipa “dvije škole pod jednim krivom”. Takvi koncepti i takvi načini života od BiH će praviti samo zemlju nesretnih ljudi. Sve dok njeni građani ne shvate da su oni uzrok svoje vlastite nesreće, ovdje neće biti bolje. Do tada će ratni zločinci i zlikovci najgore vrste biti slavljeni kao heroji, a istinski heroji i humanisti biti ponižavani zbog toga jer smatraju da svi građani jedne države trebaju imati jednaka prava.

 

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money