Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / UniCredit banka maltretira klijente

UniCredit banka maltretira klijente

Nakon našeg pisanja o sistemskom maltretiranju koje UniCredit banka provodi nad svojim klijentima, dobili smo informacije o nizu slučajeva u kojima su se klijenti ove lihvarske organizacije našli pogođenim ponašanjem banke. Jedan od tih slučajeva nam se činio posebno zanimljivim. Objavljujemo nove informacije o tome kako UniCredit banka sistemski maltretira svoje klijente.

Na adresu starije osobe, klijenta Banke, došlo je pismo u kojem se ova osoba obavještava od strane Banke da će joj biti blokiran račun, ukoliko se ne pojavi u poslovnicama UniCredit i ne “ažurira” osobne podatke. Kako se radi o starijoj osobi koja ima i trajnu osobnu iskaznicu, bilo je pitanje o kakvom se to “ažuriranju” u ovom slučaju može raditi.

Odgovor je uslijedio nakon kontakta sa službenicom Banke. Nema nikakvog “ažuriranja”, ukratko rečeno, postoji samo potreba Banke da barem nakratko ovlada novcem klijenata i onemogući ih da njime raspolažu. Valjda je to “u interesu klijenata”, kako vole reći u Banci. Kako se radi o starijoj osobi koja se teško kreće, ovakav postupak banke ne samo da se može nazvati pljačkaškim, nego i duboko nehumanim.

Postavlja se pitanje dokle će parazitska institucija koja se zove Agencija za bankarstvo FBiH dopuštati ovakvo ponašanje UniCredit banke? Dokle će debelo plaćeni službenici Agencije dobijati plaće za nerad i “pokrivati” razne vidove pljačke koje banke, u ovom slučaju UniCredit rade prema klijentima? Kakav je smisao agencije koja tolerira ovako nehumane postupke, u kojim se stare i teško pokretljive osobe maltretiraju uz prijetnju pljenidbe sredstava.

UniCredit banka dokazuje svojim odnosom prema klijentima da živimo u nehumanom društvu. Naši čitaoci, barem onoliko koliko smo mi u mogućnosti da ih obavijestimo, trebaju znati da se trebaju držati što dalje od UniCredit banke. Tako govore informacije koje mi dobijamo, a koje do danas nisu demantirane.

 

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money