Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vladimir Ilić: Srbija je ekstremistička

Vladimir Ilić: Srbija je ekstremistička

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Vladimir Ilić je otvoreno izjavio da je Srbija ekstremistička država i da je svaki ekstremizam u njoj u stvari kontroliran i u dogovoru sa državnim vrhom. On je za srbijansku N1 izjavio da je Vučić ekstremista i onaj ko je lijepio plakate Ratka Mladića. Zato Srbija treba biti denacionalizovana.

Na žalost ni BiH, kao ni Hrvatska, nisu ništa bolje od Srbije u tom pogledu. Problem je, izgleda, najveći u BiH, jer ovdje nema ko da kaže da živimo u fašisoidnom društvu. U BiH se, kako znaju naši čitaoci, na UNSA brane doktorske disertacije koje veličaju ekstremizam i segregaciju. Ali, nema niti jedan Ilić koji će to i reći. U stvari ima, ali bh N1, za razliku od srbijanske, preferira one koji zagovaraju segregaciju, a ne one koji su protiv nje. Zato i nema glasova otpora fašizaciji društva.

Mediji u BiH su potpuno pod kontrolom ekstremističkih stranaka i organizacija, tako da nije moguće ni reći da živimo u fašističkim kreacijama društva. Ista N1 BiH preferira paraobavještajce presvučene u intelektualce i one koji su na kriminalan način došli do doktorata, veličajući segregaciju i nacionalizam. Dakle, stanje u BiH je zaista najgore i teško da može biti popravljeno bez šire društvene akcije. Od takve akcije trenutno smo veoma daleko, a mediji su u većini potpuno okrenuti podršci fašističkim idejama i namjerama. U takvim uslovima, nema kritičkog govora i nema na vidiku šansi za nužne i životno neophodne društvene primjene.

 

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money