Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Senad Pećanin: Dvije škole pod jednim krovom sinonim segregacije u EU!

Senad Pećanin: Dvije škole pod jednim krovom sinonim segregacije u EU!

U svom posljednjem javnom nastupu na jednoj bh televiziji, Senad Pečanin bivši urednik magazina Dani, a danas advokat, ilustrirajući propalost BiH, ispričao je priču koja to najbolje ilustrira. U toj priči jedan nizozemac, koji je drug njegovog sina, u BiH je došao samo zato da bi vidio kako to funkcionira segregacijski princip obrazovanja “dvije škole pod jednim krovom”. Dakle, mladić je podatke o ovom segregacijskom modelu obrazovanja trebao za svoj master ili doktorski rad, Pečaninu nije tačno poznato.
Ovo je samo nova potvrda da je model “dvije škole pod jednim krovom” klasičan primjer fašisoidnih koncepcija društva. Zato jer takvi primjeri ne postoje nigdje drugdje na evropskom tlu, mladi istraživač iz Nizozemske je i došao u BiH, kako bi se uvjerio da tako nešto funkcionira u 21. stoljeću. I mogao se uvjeriti na velikom broju primjera.
Ono što nismo uspjeli saznati je informacija da li je Senad Pečanin druga svoga sina upoznao sa tim da je na UNSA odbranjen doktorat koji veliča ovaj fašistički oblik školstva, ističući da se radi o “demokratskom pravu” roditelja i djece! Kao što je našim čitaocima poznato, Sanja Vlaisavljević je na Filozofskom fakultetu na kojem radi njen suprug, pred kolegama istog tog supruga udoktorena unatoč ogromnom neznanju koje je iskazala i usprkos tome što je u tekstualnom smeću koje je priložila zastupala segregacijske i fašisoidne stavove. Ono na čemu se na UNSA može doktorirati, za EU obrazovanje je, očigledno, primjer zaostalosti, fašisoidnosti i društvene propasti.
A da se radi o politički motiviranom udoktoravanju, po svemu sudeći naređenom iz SBB i SDA centara moći, dokazuje činjenica da Tužilaštvo Kantona Sarajevo do danas nije ništa učinilo da istraži navode koji govore da se radi o neskrivenom kriminalu. Sticanje doktorata znanosti je istovremeno i sticanje mogućnosti ostvarivanja imovinske koristi, koja je u ovom slučaju očigledan motiv. Kako to da Tužilaštvo, koje je hapsilo univerzitetske profesore kao najgore kriminalce, ne poduzima ništa u slučaju kriminalnog udoktoravanja Sanje Vlaisavljević. Ovo pitanje je ozbiljnije ukoliko se zna da su primjedbe koje jasno pokazuju da njen doktorat zapravo nije doktorat, jednostavno uklonjene i nikada nisu ni razmatrane u proceduri. Naravno, odgovori na primjedbe, koliko je nama poznato, nikada nisu dati, jer je nedvojbeno da su one utemeljene i nepobitne.
Tako je Tužilaštvo KS na primjeru udoktoravanja Sanje Vlaisavljević pokazalo da univerzitetske profesore hapsi samo kada su ideološki nepodobni. Kada odgovaraju matrici mišljenja SBB-SDA, tada se i na fašisoidnim tezama može steći doktorat. Imajući u vidu da je u posljednjih par mjeseci sve učinjeno da se ovako udoktorena doktorica zaposli na UNSA i da je u to čak bio uključen najmanje jedan dekan, naravno pored skandaloznog supruga, a o čemu smo mi već pisali, odgovornost Tužilaštva je još izraženija.
Sve u svemu, ono što je u EU primjer nedopustivog, u BiH je teza na kojoj se doktorira. U našoj anketi za 2018. godinu, udoktoravanje Sanje Vlaisavljević je proglašeno skandalom godine. Činjenica da ovo udoktoravanje nije bilo predmet istraga nadležnih institucija, vjerovatno je još veći skandal. Ali ovaj slučaj javnog činjena akademskog kriminala, nameče drugo pitanje. Da li nadležna tužilaštva legaliziraju kriminal koji je počinjen uz podršku vladajućih politika?

About Ekran

Check Also

sudjenje_memic_muriz_rsa17

Ljubo i Bekrija Seferović slobodni – Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu stradanja Dženana Memića : Ljubo i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money