Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Novalić razgovarao sa radnicima Željezare Zenica

Novalić razgovarao sa radnicima Željezare Zenica

Fadil Novalić je razgovarao sa radnicima Željezare Zenica. I obećao im je da će njihove zahtjeve ispuniti do 31. 1. tekuće godine. Zašto su onda radnici morali blokirati magistralni put M17, kada je Novalić to mogao riješiti jednim kratkim razgovorom sa radnicima?
Naše je mišljenje da tu postoji više razloga. Prvi razlog je bolna nesposobnost premijera Novalića. Drugi razlog je to što, prema informacijama dobijenim od upućenih, Novalić nema namjeru održati obećanje. Odnosno, on nema ni mogućnosti ispuniti obećanja na način kako je to predstavljeno. Umjesto da rješava sposobni premijer od početka svog mandata optužuje opoziciju za proteste radnika i građana!
Novaliću je čudno što opozicija podržava (ako podržava) opravdane zahtjeve građana. Nama se prije čini da se radi o spontanom buntu opljačkanih. Naši saradnici su razgovarali sa nezadovoljnim radnicima i zaključili su da iza njih ne stoji politika. Izuzev slabe potpore Fuada Kasumovića, koji time želi ubrati poene za predstojeće izbore, opozicija je mrtva kada su u pitanju zahtjevi radnika. To možda najbolje ilustruje karikaturalni opozicionar Predrag Kojović (Naša stranka), koji je, prema navodima medija, učestvovao u “zamoljavanju” Fadila Novalića da se obrati radnicima?!?!?!?!
Umjesto da Novalić prihvati činjenicu koju svi na svijetu znaju, da je SDA opljačkala građane i državu dovela do uništenja, a opozicionari poput Kojovića tragom te činjenice traže i smjenu Vlade FBiH, oni mole premijera da se obrati onima koje je njegova stranka opljačkala. U našem razgovoru sa radnicima, čulo se i pitanje gdje je Haris Silajdžić, bošnjački političar koji je Željezaru prodao za jednu marku i hvalio se time. Taj i takav Silajdžić danas drži govore po poltronskim medijima i daje “vizije za budućnost”! Radnici Željezare najbolje znaju kakve su njegove “vizije”!
Sve u svemu, žalosno i jasno! Svakim danom je sve očiglednije da nacionalističke političke stranke ne mogu i ne znaju upravljati državom. One su okrenute isključivo pljački građana i ostvarivanju interesa pojedinaca iz njihovih vrhova. Što prije građani to shvate, prije će se riješiti bijede u koju su zapali.

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money