Home / VIJESTI / Robot zaposlen u supermarketu dobio otkaz

Robot zaposlen u supermarketu dobio otkaz

“ShopBot” Fabio djelo je Sveučilišta Heriot-Watt, a zaposlen je bio u supermarketu Margiotta u Edinburghu. Imao je odličan početak, oduševljavao je kupce jer je nudio besplatne uzorke hrane, pružao informacije o proizvodima, “nabacivao petice”, grlio ih i pozdravljao komplimentima, ali ubrzo se počeo mučiti i griješiti.

Problem je nastao kada ga je jedan od kupaca pitao gdje može pronaći pivo, umjesto davanja jasnih uputa, on je samo odgovorio “u odjelu za alkohol”. Unatoč svim naporima, buka koja je prisutna u svim većim supermarketima robotu otežava mogućnost da razumije točno pitanje kupaca.

Nažalost, Fabio nije ispunio naša očekivanja. Ljudi su ga izbjegavali. Mučio se dok je hodao između redova, pogotovo po klizavom podu te je imao poteškoće u davanju uputa kupcima, izjavila je vlasnica marketa, Luisa Margiotta.

Kada su robotu rekli da mu neće obnoviti ugovor, pitao je: “Jeste li ljuti na mene?”, što je rasplakalo osoblje koje ga je, unatoč njegovim nedostacima, zavoljelo.

About Ekran

Check Also

news-2014-oktobar-univerzitet_zenica_

Novi skandal na bh univerzitetima: Diktatura Memnune Hasanice na FF UNZE

Nakon višemjesečnog istraživanja i provjeravanja informacija koje smo dobili od naših suradnika iz Rektorata Univerziteta …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money