Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Izetbegović: Konaković nanosi štetu SDA

Izetbegović: Konaković nanosi štetu SDA

Nema sumnje da je SDA ojačana sklanjanjem sa svih funkcija čuvenog premijera KS Elmedina Dine Konaković. Možemo slobodno reći da je Bakir Izetbegović stavom da Konaković nanosi štetu SDA potvrdio pisanja Ekrana. Ukoliko bi se desilo da Konaković i definitivno izađe iz SDA, ova bi stranka bez sumnje bila glavni favorit na izborima u Kantonu Sarajevo, što je i sada, ali ne u toj mjeri u kojoj bi bila napuštanjem Konakovića.
Elmedin Dino Konaković je “zavrtanjem” vode, glorificiranjem kriminalaca (njegovih prijatelja), sumnjivim odlukama, uticanjem na Tužilaštvo KS … bez sumnje SDA predstavio kao kriminaliziranu političku organizaciju totalitarnih metoda vladanja. Narušavanjem kvaliteta života u KS, on je i one građane kojima se nije gadila SDA politika, a koji nisu bili članovi ove stranke, okrenuo protiv najveće bošnjačke političke organizacije. Stoga je Izetbegović u pravu kada kaže da on bruka SDA. Ali, o tome smo u brojnim tekstovima ukazivali. Izgleda da su u SDA shvatili da nešto moraju promijeniti.
Sada, kada je SDA po rejtingu na najnižem mjestu u zadnje četiri godine i kada im šanse na izborima zavise samo od razjedinjenosti i impotencije ljevice, u prvom redu SDP BiH, očigledno je shvaćeno da nešto treba uraditi. Nema sumnje da je stavljanje Konakovića na “hladni režim” najbolji potez koji su u SDA mogli povući. S obzirom na nove cijene goriva na benzinskim pumpama i s obzirom da je poskupljenje tih cijena direktno uzrokovao Denis Zvizdić, ukoliko se zaista misli o popravljanju rejtinga stranke, a ne o unutarstranačkim netrpeljivostima, jasno je ko bi sljedeći morao doći na “tanak led”. Uostalom, krajnje bi vrijeme bilo da za stanje u državi neko plati račune. Pa makar i u unutarstranačkim borbama.

About Ekran

Check Also

covic(35)

Pavičić vratio počasni doktorat zbog Čovića

Da je i Sveučilište u Zagrebu podleglo politici i oboljelo od virusa neznanja, najbolje govori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money