Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zloupotrebe katedri na UNSA su stalna pojava!

Zloupotrebe katedri na UNSA su stalna pojava!

Bura koju je svojom zloupotrebom profesorskog položaja izazvao Enver Kazaz, zapravo je samo vrh ledenog brijega zloupotreba koje prave određeni profesorski krugovi na UNSA. Nema sumnje da je Kazaz dugi niz godina iskorištavao poziciju profesora da bi blatio kolege. Sada je to već postala stvar javnosti. Nije, međutim Kazaz jedini koji zloupotrebljava profesuru.
Kako saznaje naš portal, Ugo Vlaisavljević već decenijama koristi predavanja za olajavanje kolega koji mu ne odgovaraju. Naravno, njegove zloupotrebe nadilaze čak i ovaj vid neregularnsti. Tome najbolje svjedoči udoktoravanje njegove supruge, Sanje Vlaisavljević. Osvrtati se na Kazazove nepodopštine, nije korektno ukoliko se zna da je najveći filozof trećeg entiteta i Čovićev potrčko radio i radi iste i gore stvari.
Zaista bi krajnje vrijeme bilo da se ovakvim profesorima pokaže da nemaju mjesta na UNSA. Olajavati kolege, širiti nepotizam i koruptivno djelovati, zaista bi trebalo biti nedopustivo u visokom obrazovanju. Slučaj najpoznatijeg crnoriječkog profesora književnosti stoga u pozitivnom smislu može imati posljedice samo ukoliko se zaustavi psihopatsko ponašanje pojedinaca na UNSA. Zato bi cijela rasprava o Kazazu trebala biti vođena u pravcu zaustavljanja iživljavanja pojedinih profesora. Nepravedno je osuđivati Kazaza, a Vlaisavljevića i druge slične likove, primjerice, nagrađivati za njegovo iživljavanje na predavanjima. Uostalom, informacije koje govore o psihičkoj bolesti Čovićeve “intelektualne gromade trećeg entiteta”, samo potvrđuju osnovanost potrebe da se raščisti sa onima koji katedre koriste za svoje manijakalne potrebe.

About Ekran

Check Also

sudjenje_memic_muriz_rsa17

Ljubo i Bekrija Seferović slobodni – Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu stradanja Dženana Memića : Ljubo i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money