Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šokantno: Teror Vlaisavljevića nad uposlenicima FF

Šokantno: Teror Vlaisavljevića nad uposlenicima FF

Filozofski fakultet bruji od novog oblika nasilništva Uge Vlaisavljevića. Očigledno pod debelom zaštitom  nacionalističkih voždova Čovića, Dodika i Radončića, Ugo Vlaisavljević nastavlja sa terorisanjem službenica Filozofskog fakulteta. Ovoga puta je prešao na otvorene prijetnje.
Naime, nakon našeg objavljivanja informacije da je jedna zaposlenica FF zbog Vlaisavljevićevog mobbinga završila u Hitnoj pomoći, ovaj “akademski delikvent” je, bez protokola Fakulteta, istoj službenici na stol  dostavio ispis Ekranovog teksta, u kojem se govori o Vlaisavljevićevom nasilništvu. Ovaj Vlaisavljevićev gest je, sa punim pravom, shvaćen kao otvorena prijetnja i izazvao je ogorčenje kod zaposlenih! Šta još treba da se desi da bi bio zaustavljen Vlaisavljević.
Neformalne informacije koje kruže Fakultetom, a koje kažu da je Vlaisavljević bio hospitaliziran u psihijatrijskoj ustanovi zbog nasilja nad ocem, izazvale su i strah kod zaposlenih. Mnogi se pitaju da li će njegov slijedeći čin biti fizički nasrtaj na nekog ko radi na Filozofskom fakultetu i ko čita naš portal? Očigledno istinite informacije koje objavljujemo o ovom besprizornom profesoru, kod njega izazivaju reakcije koje nisu kontrolirane.
Ostavimo Vlaisavljevića po strani! Postavlja se pitanje kako u jednoj visokoškolskoj ustanovi može da se dešava ovo što se dešava? Kako Vlaisavljević, uz podršku nekih svojih kolega, može godinama i decenijama da terorizira studente , profesore, asistente, zaposlene i koga sve još ne, a da ga niko čak i ne upozori? Prema našim informacijama, on je čak otvorenu zaštitu uživao od dekana Ive Komšića i Saliha Foče! Da li politički zaštićeni profesori zaista mogu da rade šta hoće?
Nema sumnje da je tako! Sjetimo se samo dugih spiskova djece i rodbine zaposlene na fakultetima UNSA. Skoro svaki slučaj bio je vezan za nekog “političkog profesora”! U skoro svakom slučaju ti profesori su dolazili iz kruga političkih centara moći! Nasilje Uge Vlaisavljevića, koje nekažnjeno traje već godinama, samo je najočigledniji primjer uticaja političkih centara moći na obrazovanje. Međutim, ovaj slučaj je intersantan i po tome što ista osoba ima nevjerovatne uplive na pravosuđe u BiH, “konsultuje se u tužilaštvima” i dobija presude “kao po narudžbi”! To je, međutim, već druga tema našeg istraživačkog pisanja.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

sudjenje_memic_muriz_rsa17

Ljubo i Bekrija Seferović slobodni – Muriz Memić: Dalida Burzić je kriminalac

Kantonalni sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu stradanja Dženana Memića : Ljubo i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money