Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kriminal: Fingirano bolovanje Uge Vlaisavljevića i odbrana nasilja

Kriminal: Fingirano bolovanje Uge Vlaisavljevića i odbrana nasilja

U jučerašnjem nastupu na Al Jazeeri, svi su se mogli uvjeriti da je bolovanje Uge Vlaisavljevića fingirano, lažno bolovanje! Kako neko ko je pod stresom u predinfarktnom stanju, može nastupati u televizijskim emisijama? Jasno je: tako što nije bolestan, nego se sakriva iza lažnih dijagnoza!
Šta radi Dalida Burzić, koja je hapsila i za manje stvari? Zašto nešto ne preduzme u očiglednim zloupotrebama i davanju lažnih dijagnoza za potrebe odsustvovanja sa posla? Da li zato jer se Vlaisavljević konsultira u Tužilaštvu KS, kao što je već i sam rekao? Da li Tužilaštvo KS smatra legalnim davanje lažnih dijagnoza i doznaka za bolovanje, nekome ko to lažno bolovanje koristi za medijske kampanje protiv Filozofskog fakulteta i profesora koji tamo rade? Da li za Tužilaštvo KS lažna bolovanja ne predstavljaju krivično djelo?
Ugo Vlaisavljević je uz otvorenu pomoć medija pod kontrolom Dragana Čovića, Fahrudina Radončića i Milorada Dodika, krenuo u optužbe protiv onih koji su ga identificirali kao nasilnika. Monstruoznim optužbama protiv Samira Arnautovića, ali i drugih profesora i zaposlinih na FF-u, Vlaisavljević želi sakriti svoje nasilno ponašanje. Pored toga, on na ovaj način želi prikriti legitimne zahtjeve za zaštitu zakonitosti, koji se odnose na sumnje u njegovo psihičko zdravlje.
Samo radi toga se prave fašisoidne laži u kojima se govori o skandaloznom sudskom procesu Arnautovića i Sanje Vlaisavljević. U tom procesu je korumpirani sudija Pavle Crnogorac propustio da presudi dokazanu klevetu skandalozne Vlaisavljevićke. Zato upućeni ovaj sudski proces smatraju primjerom korupcije bh pravosuđa. Isto tako, u ovom procesu se očitim pokazao uticaj politike na pravosuđe. I to je cijela istina o ovom sudskom sporu. Potpuno suprotna onome što danas Vlaisavljevići govore u Čovićevim medijima.
Ostaje, međutim, činjenica da je Ugo Vlaisavljević svojim ponašanjem prešao svaku granicu tolerancije. Televizijskim nastupom u vrijeme bolovanja, on se samo nastavio rugati univerzitetskim institucijama i demonstrirati silu koju misli da ima u zaštiti koju mu daju HDZ, SBB i SNSD, uz određene krugove iz SDA. Montirani prikazi cijelog skandala Vlaisavljević, samo su dokaz političke podrške koju za svoje fašisoidne teze Vlaisavljević dobija u nacionalističkim političkim strankama. U svakom slučaju, istina o Sanji i Ugi Vlaisavljeviću napokon je počela da se probija u javnosti. Nema sumnje da oni koji zastupaju ideje podjele BiH ostaju na strani nasilnog Vlaisavljevića. Ali danas je to puno jasnije nego prije. Puno je jasnije da je skandal Vlaisavljević vezan za borbu protiv fašisoidnih koncepcija, odnosno borbu protiv ideja gaženja elementarnih ljudskih prava.
Uostalom, činjenica da profašistički portal Poskok, glasilo ekstremnih hrvatskih nacionalista, podržava Vlaisavljevića, sama za sebe dovoljno govori. Podsjetimo, upravo radi profašističkih nastupa, vlasnik Poskoka Ivan Šušnjar svojevremeno je odbijen kao diplomata u USA i Češkoj. Takvi danas podržavaju Ugu Vlaisavljevića, uz pomoć jataka u Sarajevu i Banjaluci. Nije li sve jasno?
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

pehar

„Vlaisavljevići“:o skandalu koji to nije, na sveučilištu kojega nema, u državii etničkim zajednicama kao privatnim dobrima

 Objavljujemo autorski tekst doktora Dražena Pehara koji predstavlja analizu javnog djelovanja bračnog para Vlaisavljević i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money