Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Smajlović i Kasumović su uništili Zenicu, a SDA bi da sakrije da su obojica njihovi pitomci

Smajlović i Kasumović su uništili Zenicu, a SDA bi da sakrije da su obojica njihovi pitomci

Zenica danas liči na opustošeni grad. Kilometarske kolone na glavnim raskrsnicama ogledalo su rada bivšeg gradonačelnika, sada već preminulog Huseina Smajlovića. Smajlović je, vođen neznanjem, po Zenici gradio kružne tokove koji su, jasno se pokazuje, danas usko grlo u saobraćaju. Da li je bilo pranja novca prilikom gradnje ovih kružnih tokova, ne znamo, ali je pouzdano da oni nisu u funkciji kvalitetnog odvijanja saobraćaja. Razlog tome su ne samo sami kružni tokovi, nego i neizgrađena infrastruktura, na koju se kružni tokovi naslanjaju i u špicama paraliziraju grad.
Isto je i sa izgradnjom sportskih terena u Zenici. I danas je, zahvaljujući ponajviše Tužilaštvu ZDK, misterija koliko je nezakonitosti učinjeno prilikom građenja kompleksa Kamberovića Polje! Smajlović je sa zeničkim tajkunima pravio poslove, za koje nikome nije polagao račune. Rezultat je sportska dvorana koja je Zenici bila potrebna, ali je danas jedan od najvećih gubitaša, jer Zenica kao grad nije uspjela razviti potrebe za ovakvim objektom. Još misterioznije stanje je sa Hotelom Zenica, za koji se govori da posluje na mafijaškim principima.
Da Smajlović nije jedini koji je uništio Zenicu, najbolje pokazuje današnji gradonačelnik Fuad Kasumović. Popularni Fudo do danas nije asfaltirao niti jednu gradsku ulicu. Cesta koja vodi od sportskog centra na Crkvičkom brdu do gradskog groblja Crkvice, a koja se nalazi u centru grada, makadamska je i predstavlja izazov ne samo za vozače automobila, koji veoma lako mogu polomiti vozilo na njoj, nego i za pješake, koji bez problema mogu slomiti nogu na Fudinoj saobraćajnici. Nogometni klub Čelik je uništen, baš kao i Zenicatrans i autobuska stanica, a o kulturnom životu u Zenici se ne može ni govoriti. Još za vrijeme Smajlovića Zenica se bila okrenula isključivo vjerskoj kulturi, dok je Fudo ostao vjeran tom opredjeljenju svog prethodnika.
Oba gradonačelnika su, kao što se može i očekivati, iznjedrena iz ergele političke škole SDA! Danas se SDA odriče Kasumovića, a hvali Smajlovića. Istina je da su obojica jednako pogubni za Zenicu, dok je SDA epicentar politike koja je od ovog, nekada kosmopolitskog grada sa jakim kulturnim životom, stvorila najcrnju balkansku provinciju u kojoj čak nisu asfaltirane ni sve gradske ulice!

About Ekran

Check Also

Lubenica po običaju – drsko i glupo!

Nermin Nikšić, popularni Lubenica, oktroirani premijer i predsjednik SDP BiH, pohvalio se da je razgovarao …