Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Uvijek i samo na N1: promocija primitivizma!

Uvijek i samo na N1: promocija primitivizma!

Kontinuirana i uporna promocija primitivizma na N1 samo još krajnje neupućenim i naivnim može biti slučajna! Očigledno, medijska kuća čije se sjedište nalazi u Beogradu u Sarajevu ima specifičan zadatak: primitivizam pretvoriti u kulturnu referencu. Svakodnevni rad voditeljica i voditelja ove televizije, koji više liči na rad starleta i turbo-folk novinara, nego na rad informativne televizije, nedvosmisleno ukazuje na to. Međutim, činjenica da se priprosto veselje mladića iz Sarajeva na crnogorsko primorju predstavlja kao mainstream događaj, pokazuje da svakodnevni nedostatak kulture kod voditeljica i voditelja nije stvar neznanja i prostakluka, nego uređivačke koncepcije.
Na N1, na primjer, nećete imati priliku da čujete informacije o događanjima u oblasti kulture i obrazovanja (izuzev kada je to neizbježno i politički dirigirano!), ali građani svakodnevno imaju priliku da budu izloženi  promocijama raznih turbo-zvijezda, poput mladića koji se vesele uz “džigeru“ na primorju. Previše je primitivizma na N1 da bi to bilo slučajno i da bi se radilo o nedostatku znanja. Očigledno, radi se o destruiranju javnog prostora u BiH i to u interesu uništavanja bh društva. Budući da se radi o privatnoj televiziji, jedini način spasa od ove pošasti, koji preporučujemo našim čitaocima, jeste izbjegavati njihov program. Svi koji to učine, vrlo brzo će se uvjeriti da im starlet-novinarke i karakteristični N1 primitivizam uopće neće nedostajati i shvatit će da je ova pošast samo stvar navike, bez bilo kakvih objektivnih razloga.

About Ekran

Check Also

plenkovic-macron-milanovic-1068x601

Macronova javna trgovina utjecajem!

Posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj bila je tako očigledna manifestacija “trgovine utjecajem“, da je …

Powered by keepvid themefull earn money