Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Jusko umjesto Dautbašića

Jusko umjesto Dautbašića

Nema ništa problematično u tome što je Ismir Jusko od strane SBB-a predložen za ministarsku poziciju u Vijeću ministara. Problematično je to što je prilikom objavljivanja ovog prijedloga rečeno da je Jusko “izvanredan političar i stručnjak“! Kakav je političar, neka prosuđuje njegova SBB i predsjednik te stranke koliko god hoće. Međutim, uvredljivo je za inteligentne ljude kada neko kaže da je Jusko “izvanredan stručnjak“! Čime je on to pokazao?
Vjerovatno je pokazao time što kao ministar policije nije bio u stanju barem smanjiti svakodnevne pucnjave po Sarajevu. Moguće je da je svoju stručnost pokazao i u tome što je hapsio samo “sitne ribe“, džeparoše i političke neposlušnike. Vjerovatno je stručnost pokazao i time što je za portparola policije držao osuđenu osobu, to se, pretpostavljamo, slaže sa policijskim standardima EU za 165456. godinu., čime je dokazao da je kao “izvanredan stručnjak“ daleko ispred svog vremena. Možda je stručnost dokazao i time što nije bio u stanju riješiti slučaj Mahira Rakovca. Ko zna čime je Jusko dokazao “stručnost“.
Možemo samo reći da je SBB svojim kadrovskim rješenjima, od kojih je Jusko samo posljednji primjer, dokazala da ni za milimetar nije odmakla od SDA i da je najveća bošnjačka stranka u stvari jedini politički uzor SBB. Proglašavati nekoga ko doslovno bježi sa pozicije ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, i koji, izuzev što je rastjeriovao svoje prijatelje, nije bio u stanju donijeti niti jedan ozbiljan zakonski akt, govori da je SBB definitivno obična skepozitura SDA.
Ismir Jusko iza sebe u KS ostavlja džunglu na ulicama. U glavnom gradu BiH ne samo da niko nije siguran, nego su građni onemogućeni i da se brane od kriminalaca. U nizu bezveznih ministara koji nisu ni pokušali riješiti ovo pitanje, sasvim sigurno je, uz već zaboravljenog, ali finansijski dobro potkoženog na ministarskoj funkciji Nermina Pećanca, Ismir Jusko najbezvezniji.
Sad građani samo mogu zamisliti šta će Jusko raditi na funkciji ministra prometa i komunikacija, kad kao policajac nije ama baš ništa uradio na poziciji ministra policije! Neki su već konstatovali: jadna nam majka!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *