Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Gluposti Melike Husić-Mehmedović i danas odjekuju Sarajevom – isplivao novi pokazatelj gluposti paraministrice

Gluposti Melike Husić-Mehmedović i danas odjekuju Sarajevom – isplivao novi pokazatelj gluposti paraministrice

Melika Husić-Mehmedović će ostati upamćena kao ministrica obrazovanja Kantona Sarajevo koja je imala namjeru uništiti Filozofski fakultet u Sarajevu. Nema sumnje da je iza njene namjere i činjenja stajao moćan političko-obavještajni lobi iz Zagreba. Još manje ima sumnje da je nalogodavac i kreator uništavanja društvene i humanističke misli u BiH bio Damir Marjanović. Ovaj dvojac je na sve načine, očigledno iz političkih razloga i protivno interesima BiH, praktično nastojao srušiti Filozofski fakultet novim zakonskim rješenjima i time obezglaviti bh društvo.
U svemu tome Melika Husić-Mehmedović, kao formalna predlagateljica novih zakonskih rješenja, nije se libila svakodnevno izvaljivati brda gluposti, laži, poluinformacija, dezinformacija i slaboumnosti. Jedna od gluposti koju je u svom rušilačkom naletu odvalila paraministrica Husić-Mehmedović, svakako je bila ona da je, Damir Marjanović “znanstvenik svjetskog glasa“! Nesumnjivo u nastojanju da pribavi bilo šta što može javnosti ponuditi u prilog svom projektu, paraministrica je svog mentora proglasila “svjetskim znanstvenikom“. Naravno, računala je ona i na inventarno pojavljivanje Marjanovića u prosrpskoj paraobavještajnoj televiziji N1, ali i na neupućenost građana u pitanja znanstvene relevantnosti. Tako je njena ekstremna glupost i bestidno hvaljenje svoga šefa, prošla “ispod radara“ javnosti.
Nakon što je objavljena nova Webometrics ranking-lista univerziteta, glupost Melike Husić-Mehmedović je ponovo isplivala. Na ovoj listi Burch univerzitet zauzima tek 3744. mjesto i šesti je po redu univerzitet u BiH. Kakve ovo veze ima sa Marjanovićem, a posebno kakve sa gradacijom gluposti njegove privatne paraministrice?! Veza je očigledna ako se zna da je Marjanović bio rektor ovog univerziteta i da i dan danas radi na njemu. Kada bi paragenetičar Marjanović bio “znanstvenik svjetskog ranga“, sasvim sigurno da njegov univerzitet, samo zato jer on kao “svjetski znanstvenik“ radi na njemu, ne bi mogao biti u rangu sa visokoškolskim institucijama koje se ne smatraju univerzitetima! Kada se tome još dodaju Marjanovićeve objave o lažnim “znanstvenim rezultatima“ njega i njegovog “tima“, onda je očigledno da je dvojac Husić-Mehmedović i Marjanović jedan od šampiona laganja u BiH! Među univerzitetskim profesorima ovaj dvojac je nesumnjivo odmah iza drugog, u neistinama apsolutno šampionskog dvojca poznatog po opskurnim lažima – bračnog para Vlaisavljević!
Jednostavno rečeno, Burch univerzitet na 3744. mjestu svjedoči da Damir Marjanović nije nikakav “znanstvenik svjetskog ranga“, kako ga je predstavljala njegova privatna paraministrica Husić-Mehmedović, nego obični cirkusant u kostimu znanstvenika, koji obične laboratorijske forenzičke nalaze predstavlja kao “znanstvene rezultate“. Starlet novinarke N1 i drugi paraobavještajni mediji mu u tome pomažu, ali na Webometricsu očigledno nema pomoći i njegov univerzitet, baš kao i on sam, rangiran je daleko ispod pozicije koja se smatra donjom granicom prihvatljivosti. To je istina o paragenetičaru Marjanoviću i lažima njegove privatne paraministrice, inače profesorice marketinga koja se “jako razumije u znanost“!
Pokušaj da se uništi Filozofski fakultet nije uspio. To ne znači da su Marjanovićevi nalogodavci i paragenetičar sam, odustali od projekta obezglavljivanja bh društva! Uostalom i sam paragenetičar u svojim nastupima bijesa nakon neuspjeha, najavio je da će nastaviti da kidiše na društvenu i humanističku misao u BiH. Na njegovu žalost, on je već odavno prepoznat kao element političkih centara koji od BiH žele stvoriti geografski prostor, tako da mu ni smiješna čestitanja nekih praznika, kojim se želi dodvoriti onima od kojih očekuje glasove na narednm izborima, neće pomoći u tome. Pored toga što je prepoznat kao subverzivni element društva, prepoznat je i kao cirkusant koji svojim neznanjem u javnosti nastoji obezvrijediti svaku vrstu znanja, posebno onu iz društvenih i humanističkih oblasti.
Webometrics je ponudio argument za viđenje gluposti Melike Husić-Mehmedović. Međutim, ostaje pitanje: kako je ona takva kakva je mogla biti ministrica visokog obrazovanja?! Sigurni smo, upravo onako kako je Damir Marjanović mogao odlučivati o tome ko će biti ministar, pritom mjesečno zarađujući preko 20 000 KM i, uz sve drugo, i suprugu zapošljavajući na nezakonit način. Mora se priznati, uz glupost Melike HUsić-Mehmedović, Damir Marjanović treba biti proglašen supermenom subverzivnog komedijaštva i vlastitog bogaćenja kroz to!
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …