Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šeki Radončić o dešavanjima u Crnoj Gori: ne treba čuditi da je u lošim odnosima sa bratom!

Šeki Radončić o dešavanjima u Crnoj Gori: ne treba čuditi da je u lošim odnosima sa bratom!

Vjerovatno najbolji poznavatelj prilika u Crnoj Gori, brat Fahrudina Radončića, Šeki Radončić, komentirao je eskalaciju sukoba u nama susjednoj zemlji. “Pokušava se pokazati da je on instrument u rukama predsjednika Mila Đukanovića i iskonstruirati da nakon hapšenja Veljovića treba uhapsiti Đukanovića. Apsolutno da, cilj je hapšenje Đukanovića! Kao oličenja suverene i demokratske Crne Gore. On je targetiran još od pokušaja državnog udara 2016. godine. Ovo je samo nastavak te akcije. Nemojmo biti naivni. Iza Porfirija stoje Beograd i Vučić, a iza njih Moskva i Rusija”, jasan je bio Radončić u pogledu hapšenja Đukanovićevog savjetnika u Cetinju.
Radončić smatra da je poslije Crne Gore na redu Bosna i Hercegovina, koja će se, po njemu, naći na udaru hegemonije Srbije i SPC. “Osokoljeni današnjim dešavanjima, i ne samo današnjim dešavanjima, nego pobjedom proruskih snaga u Crnoj Gori u augustu prošle godine, jasno je da je nakon Crne Gore i Cetinja glavna meta Bosna i Hercegovina, razvaljivanje Bosne i Hercegovine, i opet pod dirigentskom palicom Vučića i Putina”, zaključio je Radončić u razgovoru za sarajevske medije. Samo još onima kojima ništa nije jasno nije jasno i to da su dešavanja u Crnoj Gori pripremni scenario za Bosnu i Hercegovinu. Radončić to jasno kazuje.
BiH je pritom u još težoj poziciji, jer je Srbija jednom nogom već zagazila u našu zemlju. Uz to, BiH nije članica NATO saveza i premrežena je obavještajnim službama iz Srbije i Rusije. Šutnja medija i javnih ličnosti na dešavanja u susjedstvu, samo je znak da je javno mnijenje do te mjere pasivizirano, da ne reagira ni na očigledni upad Srbije u susjednu zemlju. Isti ti mediji godinama promoviraju prosrpske lažne analitičare i javne govornike, koji su temeljno radili na sluđivanju javnog mnijenja i njegovoj lobotomiji. Tek sporadični komentari na dešavanja u Cetinju, bez povezivanja ovih  događanja sa BiH, jasno otkrivaju premreženost javnog prostora obavještajnim agencijama i kontrolu medija iz Beograda i Zagreba, ujedinjenu u ostvarivanju ruskih interesa na Balkanu.
Nakon dešavanja u Crnoj Gori stanje na Balkanu će biti složenije i općenito gore. Za očekivati je rast tenzija u BiH i CG i porast tenzija na nacionalnoj osnovi. U suštini, radi se o onome što smo mogli vidjeti početkom devedesetih godina. Realizacija Memoranduma 2 SANU, odnosno teritorijalno zaokruživanje “srpskog sveta“ ulazi u novu fazu, i sa razlogom postoji bojazan da ide korak dalje prema eskalaciji nasilja. Uostalom, šta je “helikoptersko ustoličenje“ na Cetinju bilo drugo do demonstracija sile i jasno pokazivanje nepoštivanja državnosti jedne države?! Nema osnova očekivati da takvo ponašanje neće ići do potpune aneksije Crne Gore, ukoliko na neki način ne bude zaustavljeno. Kako Šeki Radončić kaže, nakon CG na redu je BiH!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …