Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Hota-Muminović treba da odgovara za svoje neznanje i neodgovornost

Hota-Muminović treba da odgovara za svoje neznanje i neodgovornost

Samo 13-tog je prijavljeno 63 nova slučaja obolijevanja od COVID-19 učenika KS! Situacija je iz dana alarmantnija! Kada je portal Ekran.ba analitički najavio da nesposobna i nakaradna ministrica Naida Hota-Muminović nije napravila nikakvu pripremu za normalan početak nastave u KS, mnogi su odmahivali rukom na pisanja našeg portala. Danas je jasno da smo, na žalost, bili u pravu. Vlada KS, a posebno nesposobna i neodgovorna ministrica pojma nemaju šta da rade u novonastaloj situaciji.
Očigledno je da su direktori škola, kao i kompletno školsko osoblje, bili nespremni za početak normalnog odvijanja nastave. Portal Ekran.ba je upozoravao na to, kao i na činjenicu da nakaradna ministrica nema pojma šta činiti ukoliko stvari ne krenu kako je bilo zamišljeno. Sada se ponovo govori o prelasku na online nastavu, ali je jasno da će taj prelazak biti toliko štetan po nastavni proces, da je upitna regularnost nastave u ovom polugodištu.
Zbog ugrožavanja zdravlja djece, Hota-Muminović bi morala odgovarati za svoj nemar. Slijedeći isključivo želje svog neobrazovanog šefa, čuvenog Elmedina Dine Konaković, Hota-Muminović se upustila u avanturu koja je već više od stotinu učenika koštala zdravlja. Nije li krajnje vrijeme, zbog općeg interesa, da ova neznalica bude smijenjena i zakonski odgovara za ono što je napravila?!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …