Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Slika stanja u Sarajevu

Slika stanja u Sarajevu

Portal Ekran.ba je već pisao o tome da je Sarajevo jedina sredina u BiH sa demokratskim potencijalom. Istovremeno, možda ne jedina, ali je Sarajevo i grad sa najvećim političkim i intelektualnim potencijalom u BiH. I šta se dešava sa tolikim potencijalom? Ništa!
Sarajevo spava dok se očigledno vrše ozbiljne političke preinake u regionu! Angela Merkel istupa sa otvorenom podrškom Srbiji, približavaju se stavovi i interesi Beograda i Tirane, Crna Gora je pred ozbiljnim unutarnjim sukobima, institucije države BiH su u blokadi, a Sarajevo se bavi – diplomama Sebije Izetbegović! Odlično obavljeno od strane paraobavještajnih medija, koji su ovu aferu plasirali kao paravan za ono što bi građane BiH, a posebno građane Sarajeva, trebalo zabrinuti mnogo više od gluposti oko diplome direktorice KCUS. U svemu tome, “brat Taip” poručuje da, pojednostavljeno rečeno, Sarajevo treba da sluša ono što se odluči u Beogradu!
To je slika stanja u Sarajevu! Paralizirana mrežama obavještajnih agencija i pokrivena medijima koji su dio ovih mreža, BiH je dovedena u poziciju da je sve manje glasova slobode koji se mogu čuti. Začudilo je Christiana Schmidta i to što ih uopće ima! Sarajevo je ipak jedini ozbiljan potencijal BiH i moralo bi se otrgnuti letargiji u koju je zapalo! Ukoliko se to ne dogodi, stvari neće ići u dobrom pravcu! Naprotiv!

About Ekran

Check Also

jovanovic

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i …

Powered by keepvid themefull earn money