Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlada FBiH oborila penzioni fond

Vlada FBiH oborila penzioni fond

Da Vlada FBiH neizlječivo boluje od neznanja pokazalo se ovih dana, objavljivanjem da je penzioni fond na ivici bankrota. Naravno, Fadil Novalić i društvo bez imalo srama govore da je tome uzrok veliki broj novih penzionera. Oni navode da je do kraja prošle godine u penziju otišao rekordan broj zaposlenih u preduzećima Federacije. Isto tako ne govore šta je uzrok tom odlasku enormno velikog broja zaposlenih u penziju.
Rekao bi to Novalić, kada bi smio. Jer uzrok sloma penzionog fonda je Zakon o radu, koji je Novalić progurao na silu. Niko u Vladi FBiH nije uspio shvatiti da donošenje onakvog zakona kakav je donesen, sasvim sigurno vodi povećanju penzionera, odnosno manjku sredstava namijenjenih za penzije. Zato je Zvzdić po svaku cijenu morao da se izbori za novo zaduženje, koje građane BiH lagano ali sigurno gura u dužničko ropstvo.
Sada je već skoro sigurno da bez novih kredita neće biti penzija. Vlada Fadila Novalića je isključivi krivac za ovakvo stanje, ali sa političkim ambijentom kakav imamo, sigurno je da niko neće snositi odgovornost za posljedice koje su već nastupile. Tako će nekompetentna Vlada FBiH nastaviti da proizvodi nove tete, koje će na kraju krajeva trpiti samo građani. Nekompetentni premijer i njegovi jednako nekompetentni ministri, sasvim sigurno, neće osjetiti posljedice produbljivanja krize kojem su sami kumovali.
Imajući u vidu da je Fadil Novalić izborni rezultat posljednjih općih izbora, moramo konstatovati da su građani zaslužili ovakvo stanje. Najveći problem je, međutim, što će, prema mišljenju ekonomskih analitičara, postojeće stanje biti još i dobro za ono što nas čeka u drugoj polovici naredne godine. Ukoliko uopće doćekamo tu polovicu.

About Ekran

Check Also

denis-becirovic-718x445

Kome se uvlači Denis Bećirović?

Pozivanje na formiranje “fronta za odbranu BiH“ od strane Denisa Bećirovića je toliko populistički jeftino, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money