Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nemoralne besmislice besmislenog ministra: šta stoji iza kritike Vlade KS?!

Nemoralne besmislice besmislenog ministra: šta stoji iza kritike Vlade KS?!

Aljoša Čampara je u potrazi za prisustvom u javnosti, jer je to jedino što mu je još preostalo da bi sebe mogao smatrati važnim! Doduše, on je još uvijek ministar unutarnjih poslova FBiH, ali taj posao svakako ne radi, tako da se njegov smisao kao ministra uopće ne vidi! To je, uostalom, dokazao i kada je predlagao zakone koji nisu iz oblasti njegovog resora, a istovremeno ništa u proteklih sedam godina nije uradio po pitanju sigurnosti u FBiH! Barem ništa efikasno, za što bi građani mogli da ga pohvale.
Umjesto da nešto radi, besmisleni ministar i tetić Denisa Zvizdića, osuo je paljbu po onima koji su mu dali sve – Bakiru Izetbegoviću i SDA! Na stranu sada SDA i Izetbegović, o njima je portal Ekran.ba dovoljno pisao da bi bila isključena svaka vrsta pristrasnosti, ali govoriti protiv nekoga ko mu je dao sve, a Čampari je SDA dala sve, gore je i od onih koji su najgori! Ako je SDA najgora, a u javnosti se često može steći takva slika, Aljoša Čampara je sigurno gori i od nje, naprosto zato jer napada one koji su mu sve dali!
Interesantno je, međutim, da u svom posljednjem istupu Čampara napada i Vladu KS, pozivajući se čak na njihovu moralnu obavezu da podnesu ostavke zbog “cijepljenja po kancelarijama“! Nema dvojbe da neko ko se nije povukao sa funkcija na koje ga je postavila stranka koju napada nema nikakav legitimitet da izgovori riječ “moral“, a kamoli da se poziva na “moralne obaveze“, pada u oči da Čampara ovim napada “trojku“, odnosno vlast koju je do jučer svesrdno i svestrano podržavao. Šta je razlog tome?
Razlog je vrlo jednostavan – iz SDP su jasno i glasno poručili da Denis Zvizdić, Čamparin tetić, ne može biti kandidat “trojke“ za Predsjedništvo na narednim izborima! To je razlog zbog kojeg Čampara sada traži ostavku “iz moralnih razloga“ Vlade KS! Nije li time ponovo potvrdio ono što već svi znaju – da politički profiter Aljoša Čampara se radi isključivo zbog osobnog interesa i interesa svoga tetića Denisa Zvizdića?! Bit će interesantno vidjeti reakciju čuvenog Elmedina Dine Konakovića na ovakav Čamparin istup.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …