Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Umjesto da radi Schmidt šalje glupe poruke

Umjesto da radi Schmidt šalje glupe poruke

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je iz Zagreba Dodiku poslao poruku da počne da “barata činjenicama“. U najboljem slučaju rečeno radi se o neozbiljnom ponašanju visokog predstavnika. Kao da popularni Do-Do ne zna to što mu Schmidt poručuje!
Međutim, Schmidt ne šalje poruku Do-Dou, nego sebe pokušava pokriti za nečinjenje i toleriranje antiustavnog djelovanja ne samo Milorada Dodika, nego i drugih nacionalističkih političara iz svih tabora. Umjesto da Dodika, Mehmedovića i druge političare koji šire ratnohuškačku retoriku isključi iz političkog i javnog života, on iz Zagreba šalje glupe poruke! Ima li neko ko može Schmidtu poslati poruku da počne raditi svoj posao?! Ima, to je Angela Merkel, ali ona ga je u BiH i poslala da ne radi ništa, izuzev da radi na jačanju etničkih podjela. Zato nam preostaje jedino da ga građani BiH pozivaju da počne raditi ono za što je više nego preplaćen!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …