Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon što je postalo jasno da ga niko neće, Zvizdić se okrenuo “kontemplativnoj politici“

Nakon što je postalo jasno da ga niko neće, Zvizdić se okrenuo “kontemplativnoj politici“

Nakon što je u javnosti postalo jasno da Denisa Zvizdića niko neće, da je suviše kompromitiran i da ne može biti pobjednik u utrci sa Bakirom Izetbegovićem, ovaj vječiti SDA funkcioner se okrenuuo “kontemplativnoj politici“. Ovim okretom on je želio poslati poruke “trojci“ u koju je očigledno polagao nade u pogledu kandidature za Predsjedništvo BiH na narednim izborima. Tako je na jednoj paraobavještajnoj televiziji Zvizdić izjavio: “Taj kandidat mora znati kako funkcionira država, parlamenti, Vijeće ministara, regionalni odnosi… Da ima kredibilitet i na istoku i na zapadu”, crtao je Zvizdić sebe u vlastitim očima. Naravno, onako kako sebe vidimo, nije nužno da nas vide i drugi, zato je ovaj isluženi funkcioner najavio čak i formiranje vlastite stranke, kako bi bio kandidat!
“Trojka“ Zvizdića neće podržati ne zato jer to ne bi želio čuveni Elmedin Dino Konaković, kao neformalni šef ove skupine, nego zato jer članstvo stranaka koje čine ovu koaliciju ne želi nekoga kao što je Zvizdić. Zvizdić je bio dio svih skandala, kriminala i antidržavne politike SDA, a sada bi da postane neko drugi! Umjesto da sebe crta riječima, on bi javnosti trebao da objasni porijeklo svoje imovine i način sticanja titula! Pored toga, javnost bi mnogo više od toga kako on sebe vidi, zanimali prljavi poslovi koje je u SDA obavljao, poput onog kada je bio Izetbegovićev teklić u prenošenju poruke o unaprijed propaloj tužbi protiv Srbije koju je predsjednik SDA uputio Aleksandru Vučiću, poručujući mu da je sve farsa za bh javnost. To su stvari koje bi, sasvim sigurno, mnogo više zanimale bh javnost.
Denis Zvizdić je klasični političar “umjerenog nacionalizma“! On je u suštini prototip karijeriste, ali kao političar nacionalističkih ideologija on je značajno beskrupulozniji od klasičnog karijerističkog aparatčika. Zato je i uspio dogurati do samog vrha SDA. Sada se mora suočiti koliko kao političar vrijedi nakon toga.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …