Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Marjanović lobira za novog ministra(icu)!

Marjanović lobira za novog ministra(icu)!

Damir Marjanović nije odustao od zadatka koji je dobio iz ureda Dragana Primorca – uništiti društvenu misao u BiH! Budući da je ne samo propao njegov prvi pokušaj uništavanja društvenih i humanističkih znanosti kroz zakonsku legislativu, nego je i prepoznat kao nositelj aktivnosti na izvršenju ciljeva političkih i obavještajnih centara susjednih zemalja, on se nije (kao prošli put) isprsio sa novim kandidatom. Naši izvori iz Skupštine KS kažu da to ovoga puta nije ni mogao učiniti. Ipak, nije odustao od svoje namjere..
Kako saznaje portal Ekran.ba, Marjanović sve poduzima kako bi nova ministrica visokog obrazovanja KS bila Aleksandra Nikolić. Prema informacijama koje smo dobili, podršku u lobiranju daje mu i rektor UNSA Rifat Škrijelj, a navodno se sve čini kako bi bila otupljena kritička oštrica sa Filozofskog  fakulteta. Prema informacijama koje smo dobili, Nikolić je prihvatila kandidaturu, pristajući da zauzme mjesto osobe koja će pokušati izvršiti Marjanovićev zadatak. Ukoliko su tačne informacije koje imamo, vrlo je indikativno da u svemu sudjeluje i rektor UNSA.
Kako saznaje portal Ekran.ba ove sedmice bi trebala biti donesena odluka o novom ministru(ici), ali se koplja još uvijek lome. NiP snažno gura Marjanovićevu inicijativu za uništavanje visokog obrazovanja, posebno Filozofskog fakuleta, ali sa druge strane u SDP postoje otpori ovakvom antidržavnom djelovanju. Čak i u NS nisu svi opredijeljeni za podršku Marjanoviću, koji je nakon svega prepoznat kao subverzivni politički element u bh društvu.
Bio kako bilo, početak naredne sedmice bi trebao označiti i izbor novog ministra visokog obrazovanja, koji je sa aspekta ustavnosti krajnje upitan kao zakonit. Pitanje izbora ministra, u suštini je pitanje o svijesti zastupnika u Skupštini KS o subverzivnom djelovanju Damira Marjanovića, koji ovih dana postavlja i raspoređuje i kadrove po JU Apoteke Sarajevo. Uz pomoć NiP, ovaj cirkuski znanstvenik je uspio nanijeti ozbiljnu štetu ne samo obrazovanju, nego i Kantonu i bh društvu u cjelini.

About Ekran

Check Also

Počinju i drugi shvatati: ovakvi kakvi su javni servisi u BiH ne trebaju građanima!

Nakon što su isplivale informacije o tome da BHRT1 sve svoje kapacitete daje na prijenos …