Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Novalić neistinama sakriva uzroke bijede penzionera

Novalić neistinama sakriva uzroke bijede penzionera

Već smo pisali o tome da Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, neistinama sakriva da je njegova vlada jedan od uzročnika propasti penzionih fondova. On izjavama o krizi penzionih fondova zbog povečanja penzija, samo sakriva istinu da su glavni uzrok siromaštva penzionera javna preduzeća koja nisu uplaćivala doprinose za svoje radnike. Oni su, uz Novalićev famozni Zakon o radu, generator siromašenja penzionog fonda.
Godinama pojedina javna preduzeća ne uplaćuju doprinose. Za ovu vrstu kriminala ne samo da niko nije odgovarao, nego Novalić zaustavlja blokadu računa onih koji su uzrok pustošenja penzionih fondova. Drugim riječima, Vlada FBiH abolira počinjeni kriminal. Jasno je i zašto. Ove kriminalne radnje činili su isključivo stranački direktori. Zato Novalić mora krivicu za propast penzionera svaljivati na svoje prethodnike.
Međutim, nema razloga ni Nermin Nikšić da sebe smatra isključenim iz odgovornosti za ovo katastrofalno stanje. Ni njegova vlada nije učinila ništa da se stane u kraj onima koji ne plaćaju doprinose za svoje radnike. Tako da je odgovornost i njegova koliko i Novalićeva, samo što je Novalić pokazao toliko bezobrazluka tvrdnjama da su svi krivi izuzev njegove vlade, da mu se na tome mora odati priznanje “obraz od blata“.
Novalićeva neviđena drskost ovog političara definitivno izdvaja kao jednu od najbešćutnijh pojava u inače bešćutnoj bh političkoj sceni. Ima li kraja tome? Teško bez ozbiljnih i efikasnih mjera prema onima koji politiku smatraju prostorom legitimnog nemorala.

About Ekran

Check Also

preuzmi

Ko plaća Žarka Papića za njegova naklapanja

Nacionalistička farsa Milorada Dodika nije samo prilika za političke partnere da homogeniziraju svoje glasače i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money