Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

Čedomir Jovanović glasno upozorava: Dodik je Putinov vojnik!

“Mene plaši što Vučić šuti. Mislim da šuti, jer se sve ovo izmaklo kontroli i jer ne zna šta da radi. Neće da kaže ono što mnogi očekuju, neće da bude novi Dodik, jer to nije put i način! Nema više manevarskog prostora! Dodik je Putinov megafon! Mislim da Vučić nije previše ni pitan, a nije imao ni previše izbora – zato je ovo i dozvolio”, alarmantno upozorava Čedomir Jovanović. Očigledno je da Dodik zaziva rat i da ga u tome slijede svi srpski političari, koji nisu u stanju oduprijeti se Putinovoj volji za destabiliziranjem Balkana. Situacija uopće nije bezopasna i po mnogo čemu vodi u pravcu sukoba. Jovanović je svjestan toga i otvoreno upozorava na mogućnost potpune destabilizacije.
Jasno je da Dodik uživa podršku ne samo Rusije, nego i Njemačke i Francuske, koje se politički razlikuju jedino u pogledu metoda djelovanja. U svemu drugom, one su suglasne da na Balkanu treba dominirati velikosrpska politika, koja u političkom smislu predstavlja zaustavljanje američkih uticaja na Balkan i Evropu. Zato je Jovanovićevo upozorenje krajnje alarmantno i treba ga shvatiti u najozbiljnijem smislu.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …