Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sattlerova podrška segregaciji i nezainteresiranost za promociju EU

Sattlerova podrška segregaciji i nezainteresiranost za promociju EU

Da je Johann Sattler u BiH iz sasvim drugih razloga od onih za koje se predstavlja, nedavno se, po ko zna koji put potvrdilo. Johann Sattler je kao ambasador EU u BiH zimus sudjelovao na simpoziju koji je organizirao Dragan Čović. Svima je bilo jasno da taj skup ima za cilj promociju Čovićevih segregacijskih političkih ideja. Dakle, da nema nikakve veze sa evropskim vrijednostima. Sattler je, međutim, otrčao u Neum i tamo se divio segregacijskom jednoumlju.
Prije samo nekoliko dana u Sarajevu je održavan regionalni znanstveni skup koji je tematizirao EU iz perspektive ideje Evrope. Sattlera to nije zanimalo! Nije li time i definitivno pokazao da ga ne zanima promocija EU u BiH odnosno da on za BiH uvažava one vrijednosti koje su osuđene u civiliziranom svijetu? Više je nego jasno!
Očigledno je da zvanična politika EU za Balkan ima sasvim druge standarde i da nema nikakvih ozbiljnih namjera da balkanske zemlje primi u svoje okrilje. EU ima dosta razloga za to, ali se mora znati da je upravo EU, sa raznim sattlerima, učinila da stanje u našem regionu danas bude gore nego prije deset godina! Nije li konačno jasno da takva EU, koju predstavlja Sattler, ne treba nikome ko želi normalan život?! Sattler je danas, simbolički gledajući, baš kao i njegov prethodnik Wigemark i drugi EU birokorate, civilizacijska sramota i kliconoša nazadnjaštva.

About Ekran

Check Also

forto mandic

Dva “skijača” malo jača!

Dok se Sarajlije guše u zagađenom zraku, premijer KS Edin Forto i načelnik Općine Centar …

Powered by keepvid themefull earn money