Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ko se sjeća SPD?

Ko se sjeća SPD?

Kada je portal Ekran.ba svojevremeno prvi najavio da je Socijalna pravda i demokracija (SPD)  projekat povratka na scenu isluženih SDA demokrata građanske orijentacije, u prvom redu Ive Komšića i Mire Lazovića, ali i drugih “pouzdanih kadrova“ politike “Bosna cijela iz tri dijela“, kada je najavljeno da je to politički projekat koji je u startu propao, mnogi su sumnjičavo vrtili glavom na prognoze koje su objavljene. Ko se danas sjeća SPD?! Projekat je propao prije nego je i počeo!
Doduše, bilo je nekoliko javnih sastanaka i nešto više onih koji nisu bili javni, ali je sve završilo fijaskom. Ovu propalu političku investiciju prvi je napustio Zlatko Lagumdžija i to čim mu je postalo jasno da su analize portala Ekran.ba u potpunosti tačne! SPD se na kraju pretvorio u cover DF, koja je i sa i bez ove formacije u propasti.
Politička inicijativa koja nosi u nazivu “socijalnu pravdu“, a koju predvode likovi koji su se obogatili na svojim ratnim angažmanima, nije ni mogla završiti drugačije nego kako je završila. Građani su odavno prepoznali islužene SDA kadrove u redovima građanskih stranaka i nema razloga da im vrate povjerenje. U to se na najbolji način mogao uvjeriti Miro Lazović, koji je bio nosilac općinske liste na proteklim izborima, ali nije uspio osvojiti mandat.
SPD je danas već potvrđeni pokušaj prevare. Da glavni akteri nisu bili oni koji su bili i koji su poznati po svojim basnoslovnim naplatama angažmana, možda bi ova prevara i uspjela. Međutim, budući da su od građana prepoznati, ostali su na “početnim položajima“. SPD danas niko ne pamti! Uprkos njihovim batrganjima, to je sraman kraj karijere likova koji su sebi umislili da su politički bardovi!

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …