Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ivan Šušnjar definitivno odbijen kao diplomata!

Ivan Šušnjar definitivno odbijen kao diplomata!

Kako Ekran saznaje iz izvora bliskih Ministarstvu spoljnih poslova, Ivan Šušnjar, Čovićev kandidat za konzula BiH u Čikagu, definitivno je odbijen od strane USA kao nepodoban! Na ovaj način je prijateljska zemlja BiH samo potvrdila svoje prijateljstvo, odbijajući po nekima neprijatelja ove zemlje za konzula u jednoj svjetski važnoj destinacijii. Naravno, ostaje pitanje kako se Bakir Izetbegović složio sa imenovanjem ovog odavno poznatog nekvalifikovanog “diplomate“.
Podsjetimo se, Ivan Šušnjar je, prema podacima i informacijama koje imamo, poznat kao svojevrstan izdanak komunikativnog primitivizma, a mnogi ga smatraju i kriminogenom osobom (postojale su i krivične prijave protiv njega) koja se u svom javnom nastupanju vodi nacionalizmom. Iako poznat kao takav, predložen je za konzula, što je Vlada USA, putem ambasade u Sarajevu odbila kao diplomatski neprihvatljivo. Tako je Šušnjar ostao da figurira kao medijski gigant iz porvincije i potrčko Dragana Čovića na duge staze.
Zašto je diplomatski skandal Šušnjar medijski interesantan? Zato jer je SDA prikrivala da podržava imenovanje u diplomatsko predstavništvo ne samo, prema mnogima, jednog ekstremnog nacionalistu, nego i ekstremno nesposobnog momka, koji od “diplomatskog iskustva“ ima samo nekoliko mjeseci provedenih na građevinama u Hrvatskoj. Valjda je to bilo dovoljno za postavljenje na poziciju konzula?! Šta još treba da se desi BiH da bi njeni građani shvatili da ih vode ne samo nesposobni, nego i korumpirani političari? I šta treba da nam se desi da bi shvatili da ne treba vlast USA da nas spašava od primitivaca tipa Šušnjar?
Po svemu sudeći treba da nam se desi jedna prosvjetiteljska revolucija. Nakon nje, sasvim sigurno, nepismenost koju je nesuđeni konzul izrazio u svojim pismonošenjima bi bila dovoljan razlog da ovakvi e-kriminalu skoloni modeli nikada ne bude ni dio rasprava o diplomaciji, a kamoli prijedlogom za diplomatu. Konačno, ne možemo ne postaviti pitanje: nije li Ivan Šušnjar, takav kakav je, kao prijedlog za diplomatu, slika i prilika SDA-HDZ-SBB vlasti u BiH? Ima onih koji misle da bi ga trebalo birati za “konzula ove koalicije“. Možda bi to i bio suvisao prijedlog.

About Ekran

Check Also

preuzmi

Sarajevski režimski mediji napadaju samo Dodika za ono što radi i sarajevska vlast

O mediijskom prostoru u BiH zaista je besmisleno govoriti. Radi se o istinskoj septičkoj jami …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money