Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Dan slobode medija u BiH

Dan slobode medija u BiH

Dan medijske slobode (3.5.) u BiH protiče kao i svaki uobičajeni dan u zemljama u kojima nema slobode medija. Naručene vijesti, namješteni izvještaji o raznim dešavanjima, lažne informacije i nekritičko skandiranje vlasti … To je ukratko dan medijskih sloboda u BiH. Kao i svaki drugi dan.
Razlika je, ipak, u tome što se oglašavaju medijska udruženja, koja predstavljaju sliku korumpiranosti i bijede naših medija. Zaista je iritantno slušati predstavnike kojekakvih BH novinara, Vijaća za štampu i onih nacionalističkih medijskih servisa, koji svaki dan doprinose dodatnom zagađivanju medijskog prostora kod nas.
Zato jedino što možemo poručiti građanima za dan medijskih sloboda jeste da sve što pročitaju na našim medijima uzimaju sa krajnjom rezervom. Puno je veća vjerovatnoća da ono što pišu naši mediji (bilo šta da je u pitanju) nije istina, nego da jeste. Imajte to u vidu, kako danas, tako i uvijek.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *