Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Forto nadmašio i Čovića u diskriminaciji građana

Forto nadmašio i Čovića u diskriminaciji građana

Poprilično glupavom izjavom, jednom u dugom nizu od početka mandata, Edin Forto je jasno i glasno rekao da za njega više vrijedi jedan “obrtnik” iz Širokog Brijega, nego svi “obrtnici” iz Sarajeva. Na stranu sada glupost koju je tom izjavom Forto demonstrirao, o tome je portal Ekran.ba već pisao, ali takva izjava je potpuno u skladu sa onim što želi Dragan Čović, čak i više od toga.
Podsjetimo se, sva gužva oko izbornog zakonodavstva zasniva se na tome da Čović želi da glas Hrvata iz Širokog Brijega vrijedi više od glasa Hrvata iz Sarajeva. Sada je Forto otišao još i dalje, on je jasno rekao da za njega jedan “obrtnik” iz Širokog Brijega vrijedi više od svih “obrtnika” iz Sarajeva i da taj jedan (ili prvi?!) koji uđe na vrata Vijećnice treba da bude “Šef” svim “obrtnicima” i svim građanima Sarajeva! Nije li sve rečeno?!
Edin Forto možda nije želio kazati ono što je rekao, ali se njegove riječi savršeno uklapaju u mišljenja koja smatraju da je Forto agent hrvatske politike u NS i u KS. U svojoj gluposti on je rekao ono što misli, a da tako i radi, vidi se po zapuštenosti glavnog grada BiH. Pored Edina Forte, možemo konstatirati da HDZ ne treba Dragana Čovića. Ostalo je samo još da Forto izjavi kako bi i on logoraše iz Heliodroma koristio za robovski rad, pa da cijela priča sa njim bude potpuna. Građani Sarajeva bi, konačno, morali razmisliti za koga glasaju!

About Ekran

Check Also

vukovicsdp-1

Aleksandar Vuković otvoreno, oštro i jasno!

Aleksandar Vuković, predsjednik banjalučke Gradske organizacije SDP-a BiH i sve istaknutiji bh političar jasnih građanskih …

Powered by keepvid themefull earn money