Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Strava u Sarajevu

Strava u Sarajevu

Iza medicinske škole u naselju Jezero u Sarajevu, pronađeni su ostaci ljudskog skeleta. Baš kada se pomisli da više ništa novo, a strašno u Sarajevu ne može da se desi, dogodi se nešto što pokaže da živimo u gradu koji po sigurnosti građana ne pripada civiliziranom svijetu. Šta još treba da se desi da bi Vlada KS i njen čuveni premijer Elmedin Dino Konaković, ali i ministar sigurnosti Ismir Jusko, proglasili vanredno stanje u oblasti sigurnosti.

Eksperti za kriminalistiku odavno upozoravaju da je Sarajevu potreban zakon o samozaštiti građana. Policija ovakva kakva je i stanje u gradu kakvo već jeste, ne mogu biti garant ničije bezbjednosti. S obzirom da policija više liči na razbijenu vojsku nezainteresovanih i izgubljenih junaka nekog lošeg filma, neophodno je građanima omogućiti da se na legalan način mogu sami zaštiti.

Nesposobni ministri policije, međutim ne samo da ne shvataju ovu potrebu, nego i ne mare za sigurnost građana. Krajnje je vrijeme da se nešto preduzme u cilju poboljšanja sigurnosne situacije. Jedini razložan korak, koji bi u ovom momentu mogao dati brze rezultate kakvi su neophodni, bio bi donošenje zakona o samozaštiti građana. Vlastima, međutim, takav zakon očigledno ne odgovara. Očigledno ovakva situacije je upravo ono što aktuelna vlast želi. A budući da su građani izabrali baš ovakvu vlast kakva je, ne preostaje im drugo nego da uživaju u njoj.

 

About Ekran

Check Also

images

Metthew Palmer – politički briljantna poruka građanima BiH

Metthew Palmer, specijalni predstavnik SAD za Balkan je u politički briljatnim medijskim istupom poslao poruku …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money