Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / “Šušnjavi moral” Ivana Šušnjara

“Šušnjavi moral” Ivana Šušnjara

Da je u našem medijskom blatu sve moguće, dokazuje i slučaj jednog demantija Ivana Šušnjara. Glavni akter najvećeg diplomatskog skandala koji, ipak, nije dobio međunarodne razmjere, pokazao je da je “medijsku školu“, po svemu sudeći, završavao kod svoje prijateljice Sanje Vlaisavljević, prema napisima nekih medija poznate po širenju neistina. O čemu se radi?

Ivan Šušnjar je na nekim portalima tražio objavljivanje demantija informacije da se lažno predstavljao kao diplomata. Ima Šušnjar pravo da traži objavljivanje demantija. Tu ništa ne može biti sporno.

Istovremeno, međutim, isti taj Ivan Šušnjar na jednom bizarnom hercegovačkom portalu ne objavljuje demantije! Odnosno, on to odbija da uradi bez intervencije nadležnih! I šta da se kaže o takvoj osobi? Ono što traži za sebe, istovremeno uskraćuje drugima. To je, valjda, njegovo shvatanje morala i novinarskog profesionalizma. Ali to je i dobra slika dobrih razloga zbog kojih Šušnjar nije imenovan za diplomatu.

Vjerovatno isti takvi razlozi i njegovu prijateljicu preporučuju za njihovu suradnju. Kada se sve sabere, dobije se “šušnjavo novinarstvo“ i morska bolest na hercegovačkim pučinama.

 

About Ekran

Check Also

preuzmi

Sarajevski režimski mediji napadaju samo Dodika za ono što radi i sarajevska vlast

O mediijskom prostoru u BiH zaista je besmisleno govoriti. Radi se o istinskoj septičkoj jami …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money