Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / “Trojka“ u strahu: svjesni su da radi ovoga sigurno gube izbore!

“Trojka“ u strahu: svjesni su da radi ovoga sigurno gube izbore!

Prema informacijama izvora portala Ekran.ba bliskih vrhovima stranaka “trojke“, čak i ispitivanja koja naručuju ove stranke pokazuju da je situacija na predstojećim izborima za “trojku“ veoma teška! Ispitivanja pokazuju da će sve stranke “trojke“, kao i one “pridružene“ poput SBB doživjeti pad broja glasova i da će izborni rezultati koje će ostvariti biti ne samo ispod očekivanih, nego i ispod onih koje su ostvarivali na predstojećim izborima, uključujući i protekle općinske na kojima je već bio evidentan rezultatski pad.
Međutim, to nije glavni problem “trojke“! Čak i sa predviđenim rezultatskim podbačajem, ova bi koalicija mogla nekako da se nosi sa SDA. Najveći problem “trojke“, noćna mora Konakovićevog ganga, jeste gotovo sigurna slaba izlaznosti građana na izbore! Čak i naručena ispitivanja stanja među glasačima, pokazuju da će građani izaći u najmanjem broju od 2010. godine! U takvim okolnostima, SDA je siguran pobjednik i moći će formirati vlast sa svojim satelitskim strankama bez obaziranja na “trojku“. U tome se nalazi noćna mora “trojke“!
Manje od dva mjeseca prije izbora, “trojka“ se nalazi pred suočenjem sa rezultatima svog rada u KS i ignoriranjem javnosti, ignoriranjem značaja obrazovanja i kulture i, konačno, ignoriranjem principa građanske politike, radi kojih su i ostvarili svoj najbolji rezultat na prethodnim općim izborima. Najgore od svega je što “trojka“ sa kontinuitetom pogrešne i antiintelektualne politike koju je vodila, sada više ne može učiniti ništa! Nema vremena ni mogućnosti za promjenu, a nosioci lista poput Benjamine Karić, Adnana Štete, Edina Forte, čuvenog Elmedina Dine Konakovića i drugih vedeta “trojke“, samo su garant apstinencije razočaranih građana, koje su prevarili upravo oni koje danas “trojka“ nudi kao izbor protiv SDA!
“Trojka“ je, u nedostatku intelektualnih kapaciteta, previše polagala samo na jednu kartu – netrpeljivosti građana prema SDA! Sada im se takva neinteligentna politika vraća kao bumerang. Građani neće glasati za SDA i njene satelite, ali neće ni za “trojku“. Pokušaj da se neinteligentnim sloganom “ako ne izađete na izbore dajete glas SDA“ građani ponovo prevare, zapravo je gašenje vatre benzinom! Ovaj slogan i ovakvo apsurdno objašnjenje političkih odnosa, koje graniči sa slaboumnošću, samo je dokaz da “trojka“ nema intelektualnih kapaciteta koji bi je izvukli iz situacije u kojoj se nalaze, a jedino je takvi kapaciteti, znanje, mogu izvaditi iz onoga u što su sami upali svojom neinteligentnom politikom.
Građanima je odavno jasno da je “trojka“ samo druga strana SDA i da je apstinencija od izbora, u uvjetima u kojim ne postoji građanska stranka kojoj vrijedi dati povjerenje, jedini izbor! Ispitivanja pokazuju da je mala vjerovatnoća da će se tu moći nešto promijeniti, a ako i bude promjena, one će ići u korist Platforme za progres i sličnih političkih opcija, koje sada nisu imale većih gafova. Prema najnovijim procjenama, čak i združeni broj glasova “trojke“ mogao bi biti manji od onoga što će osvojiti sama SDA. Ostalo je još manje od dva mjeseca da to i provjerimo.

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …