Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nevjerovatna shvatanja u SDP BiH!

Nevjerovatna shvatanja u SDP BiH!

Nevjerovatno je kako SDP BiH, vjerovatno “nošen“ neznanjem njenih istaknutih članica i članova, ne shvata šta je javnost! U SDP ne prihvataju nikakvu javnu kritiku, oni bi da zabrane kritičke osvrte medija i pojedinaca, a svaku kritiku shvataju kao atak. U tome, čini se, prednjače ovogodišnje kantonalne uzdanice ove stranke Benjamina Karić i Adnan Šteta. Kritiku njihovog nerada, neznanja, neukusa i osvrt na sumnjive pojedinosti u njihovom radu, što je i smisao djelovanja slobodnih medija, ovaj dvojac shvata kao “napade“, “ucjene“, “blokiranje“, “pritisak“ … jednom riječu sve izuzev – mogućnosti nužnog korektiva njihovog rada.
Takvo nerazumijevanje i neznanje, prošireno je na cijeli SDP BiH. Sada iz te stranke dolaze žalopoljke na to što ih SDA napada za ono što su oni, kao, uradili, a ovi nisu, mada su imali desetljeća da to učine. Uprkos tome što je tačno da se SDA najviše bavila pljačkom javnih dobara i građana, sumnjive radnje perjanica SDP i njihova očigledna nesposobnost, ne mogu biti amnestirani zarad činjenice da oni prije njih nisu ništa radili. Tramvajska pruga u Sarajevu, očigledno, neće biti završena ni u ko zna koliko puta pomjerenim rokovima, a Šteta neće dati ostavku i sada to treba prešutjeti?! Očigledno, u SDP žele upravo to!
Zabrinavajuća je činjenica da SDP kao opoziciona stranka u Federaciji i vlast u KS, ima potpuno različite aršine. Tamo gdje je u vlasti, SDP bi da zabrani slobodu govora, a tamo gdje nije rado bi da mediji pišu o kriminalu i nezakonitostima. Ne shvataju u SDP da oni kao opoziciona i građanska stranka u ovom momentu imaju puno veću odgovornost od već odavno svima poznate kriminalizirane SDA, ili prosrpske SBB. Oni ne shvataju da njihov kriminal ima jednaku težinu, a možda danas puno veće posljedice, nego ono loše što čini SDA. Konačno, oni ne shvataju da su se od njih očekivale promjene, a ne Benjamina Karić, Adnan Šteta, Irfan Čengić i drugi lakrdijaši i neznalice na odgovornim funkcijama. Što prije shvate da upravo oni moraju podržavati kritičko pisanje medija, koje trebaju koristiti kao korektiv svog djelovanja, prije će se vratiti na pozicije koje su nekada zauzimali. Glavno je pitanje, međutim, da li je to moguće sa onima koji su danas na čelu SDP BiH?!

About Ekran

Check Also

izbori-bih-glasanje-izborni-zakon

Danas šutimo o izborima!

Dan je predizborne šutnje – danas šutimo o izborima! Nije li smiješno?!

Powered by keepvid themefull earn money