Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ekskluzivno: Dogovorena postizborna koalicija za KS!

Ekskluzivno: Dogovorena postizborna koalicija za KS!

Portal Ekran.ba od dobro obaviještenog izvora bliskog vrhu DF, saznaje da je praktično dogovorena postizborna koalicija za KS. Koalicija će biti obznanjena nakon što se potvrde očekivani rezultati na oktobarskim izborima. Ukoliko sve bude prema realnim predviđanjima, vlast u KS će preuzeti DF, SDA, SzBiH i, vrlo vjerovatno, što je veliko iznenađenje, NiP!
SDA bi u ovoj koaliciji bila spremna premijersko mjesto prepustiti SzBiH, ali će to ovisiti od rezultata koje će ova stranka ostvariti u oktobru. DF bi u punom kapacitetu djelovao u koaliciji, a učešće ove stranke u vlasti je gotovo izvijesno, budući da podrška građana Željku Komšiću raste. Prema onome što je portal Ekran.ba saznao, DF bi, barem prema zamislima iz SDA, igrao veoma značajnu ulogu korektiva nacionalnog segmenta u vlasti.
Posebno je zanimljivo da se u koaliciji spominje i NiP! Međutim, sudjelovanje NiP u vlasti KS uvjetovano je isključenjem čuvenog Elmedina Dine Konakovića, njegovom smjenom sa stranačke funkcije i uklanjanjem njegovih kadrova iz svih opcija u koalicionoj vlasti. U toj ideji nema mjesta ni za Aljošu Čamparu i Denisa Zvizdića, a prema informacijama koje je dobio portal Ekran.ba, Kemal Ademović je pristao na ovu mogućnost kao realnu postizbornu opciju.

About Ekran

Check Also

izbori-bih-glasanje-izborni-zakon

Danas šutimo o izborima!

Dan je predizborne šutnje – danas šutimo o izborima! Nije li smiješno?!

Powered by keepvid themefull earn money