Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ponovo odron na UNSA i u Vladi KS

Ponovo odron na UNSA i u Vladi KS

Kao “veliku vijest“, domaći mediji su objavili da je Senat UNSA donio zaključak da predbolonjske, četverogodišnje i petogodišnje diplome trebaju biti ekvivalenti današnjim masterima, odnosno diplomama petogodišnjeg studija. Ništa loše, izuzev što ovakav “zaključak“ kasni deset godina! Pored toga, ovakvim zaključkom je i definitivno nanesena šteta onima koji su se “doškolovavali“. O čemu se radi?

Radi se o tome da je od hiljada predbolonjskih diplomanata uzeta velika svota novca da bi, uslovljeni raznoraznim okolnostima koje su proizvedene na UNSA, stekli zvanje mastera! Prema sadašnjem stanju, taj novac su uzalud trošili i radilo se o klasičnoj prevari organizovanoj na UNSA.

Podsjetimo se da je pokriće ove prevare u to vrijeme davalo Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih, kojim je rukovodio (a ko drugi nego) Damir Marjanović. Tada su iz Ministarstva, kao i iz korumpiranog inspektorata Kantona Sarajevo stizale interpretacije da “predbolonjci“ nisu jednake kvalifikacije kao bolonjski masteri! Hiljade građana koji su imali potrebu za nekim napredovanjem, nastavljanjem školovanja i sl. tada je moralo da upiše još jednu godinu studija i “izjednači“ se sa “bolonjcima“. Sad je jasno da su ovi građani bli žrtve manipulacije Damira Marjanovića i nekompetentnog i nelegalnog Rektorata UNSA koji je upravo Marjanović svojim nelegalnim odlukama ustoličio!

Sadašnji “zaključak“ Senata, organizovan uz dirigovanje Vlade KS, samo govori da u Senatu UNSA nema odgovornih osoba sposobnih da razumiju probleme visokog obrazovanja. Naravno, posebno nekomptetentan je Rektorat UNSA, u kojem do oktobra još uvijek sjedi nekompetentni, nelegalni i na svu sreću propali rektor Muharem Avdispahić. Zato reakcije rektora Rifata Škrijelja, treba uzeti kao ispravno reagovanje odgovorne osobe na odgovornoj funkciji, koja razumije težinu situacije i posljedice koje sa sobom nose odluke neodgovornih članova Senata UNSA i krajnje nekompetentnih zvaničnika u Rektoratu ove ustanove.

 

About Ekran

Check Also

preuzmi

Ko plaća Žarka Papića za njegova naklapanja

Nacionalistička farsa Milorada Dodika nije samo prilika za političke partnere da homogeniziraju svoje glasače i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money