Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Umjesto ostavke, Katica zapošljava nove policajce – skaradno!

Umjesto ostavke, Katica zapošljava nove policajce – skaradno!

Medijima se, nakon sjednice Vlade KS, obratio i Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji je kazao kako se već od četvrtka u službu stavljaju novi policajci koji će “vratiti osjećaj sigurnosti” građanima prijestolnice Bosne i Hercegovine. Dodao je kako se “odmah raspisuje konkurs” i da će to biti “neophodna injekcija” MUP-u koji ima problem ogromnog odliva kadrova. Naravno, Katica nije objasnio zašto postojeći policajci gotovo da nisu na ulicama Sarajeva, zašto je policija tako neefikasna i da li se osjeća odgovornim za stanje sigurnosti u Sarajevu, koje je sve gore!
Ko se zapošljava u policiju, možemo vdjeti na ulicama Sarajeva. To su, uglavnom, mladići vrlo oskudnih sposobnosti i obrazovanja, koji u policiji nalaze uhljebljenje, a ne zanimanje. Najavljeno novo zapošljavanje policajaca je po ko zna koji put povećanje zaposlenih na budžetu KS. Dosadašnja zapošljavanja nisu dala nikakve rezultate, tako da nema razloga od novih očekivati da će učiniti nešto što nisu uradili njihove starije kolege. Jednom riječju, policije sve više, a kriminal i nasilje bujaju! Naravno, Katici ne pada na pamet da bi mogao, barem iz pristojnosti, ponuditi ostavku!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …