Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Spoznajni jadi starlet novinarke na zalasku

Spoznajni jadi starlet novinarke na zalasku

Vjerovatno najpoznatija starlet-novinarka (termin nije vezan samo za ženski rod!) Emela Burdžović je nakon dobijanja otkaza na N1 izgleda zapala u neku vrstu starlet-krize. Počela je da vidi ono što prije nije vidjela, počela je da govori ono što prije nije govorila, počela je da “spoznaje” ono što prije nije “spoznavala” … jednom riječju počela je sve ono što prije ili nije mogla, ili nije htjela ili nije smjela! “Ja vam sad odem u Vijećnicu na prijem povodom Dana nezavisnosti. Ja, idealista, naivac, nikad na državnoj sisi. I osvrnem se oko sebe i imam šta vidjeti, budala. Ljube se ovi i pričaju i smiju jedni sa drugima što nas na mrežama huškaju da mrzimo ove ili one”, kaže Burdžović. Na stranu sada mahalski primitivan način javnog obraćanja, to je ono što je ovu starlet-novinarku oduvijek krasilo, ali je nevjerovatno kako je njoj normalno, a to želi predstaviti tako i nama, da se ona nalazi na prijemima u Predsjedništvu, stranim ambasadama i sl. Budimo realni, za normalnog novinara i novinarku, to nije normalno, ali za paraobavještajne starlet-novinare i novinarke to je svakako dio ne samo posla, nego i života.
Ali, ostavimo sada to po strani. Nakon toliko godina posjećivanja raznih koktela, prijema i ko zna čega sve ne, tek nakon što je skinuta sa N1, Emela Burdžović uoči ono što je oduvijek i na svim koktelima bilo uočljivo! I sada to prenosi kao veliku spoznaju! Kao da su svi građani BiH živjeli i žive u starlet fazonu, pa to nisu mogli vidjeti nebrojeno puta i spoznati ono što nam Emela prenosi! Jeste glupo, ali je i bijedno!
Ista ta Burdžović je godinama sebe predstavljala anti-nacionalistom, a onda u program trpala naciste poput Sanje Vlaisavljević i davala im prostora da plasiraju svoje ideje do iznemoglosti. Godinama je starlet-novinarka na jednoj strani, onoj na društvenim mrežama, zagovarala neku principijelnost, a onda svim silama promovirala cirkusante i paraobavještajne patrljke poput Damira Marjanovića. Za BH javnost bi mnogo interesantnije bilo da nam najpoznatija starlet-novinarka otkrije nešto o tome, ili o “crnim listama” na N1, paraobavještajnom djelovanju ove televizije, falsificiranju činjenica, organiziranim medijskim napadima na pojedince i institucije … Svoje bijedne spoznaje može ostaviti onima sa kojima će “ponovo da ljubi”, a ako nije spremna (a sigurno nije!) govoriti o mraku u kojem je napravljena javnom ličnošću, onda bi joj najbolje bilo da šuti. U starlet-novinarstvu, kao i u drugim stvarima, godine imaju značajan udio u “uspjehu”, zato je šutnja izraz nekog, kakvog-takvog shvatanja kako stvari stoje, a bijedna baljezganja samo pokazatelj viška vještačke inteligencije.

About Ekran

Check Also

Zlatko Miletić – policajac sa pancirnom potkošuljom

Kako imati povjerenje u nekoga ko nosi potkošulju ispod majice? Nikako! Ukoliko, naravno, potkošulja nije …